Tips voor een optimale vacature

Een tekst zonder goede titel heeft geen lezer

cv plaatje

De titel van de vacature is het eerste wat de student ziet. Een aantrekkelijke titel zorgt ervoor dat een student geprikkeld wordt en de vacature verder wil lezen. Maak daarnaast gebruik van de termen ‘bijbaan’, ‘stage’ of ‘startersfunctie’ en een duidelijke functienaam.

Wek nieuwsgierigheid op door de inleiding van de vacature

cv plaatje

Na de titel volgt de inleiding van uw vacature. De inleiding moet studenten overtuigen om de vacature verder te lezen. Omschrijf welke voordelen het studenten oplevert wanneer zij voor uw bedrijf kiezen. Wat heeft u een student te bieden?

Een vacature zonder structuur is een doolhof voor de lezer

cv plaatje

Een duidelijke structuur in de vacature zorgt ervoor dat studenten deze in één oogopslag kunnen scannen. Maak gebruik van tussenkoppen die iets vertellen over de taakomschrijving, de functie-eisen en over het bedrijf zelf.

Verplaats u in de doelgroep

cv plaatje

Het is belangrijk dat u de aandacht van de student vasthoudt. Dit kunt u doen door actief te schrijven en de student direct aan te spreken. Houd hierbij wel rekening met de doelgroep. Gebruik geen moeilijke of te veel Engelse woorden. Zo blijft de vacature voor iedereen toegankelijk.

Korte samenvatting en overgaan tot actie!

cv plaatje

Aan het einde van de vacature wilt u natuurlijk dat de student enthousiast is en direct solliciteert. Probeer in één zin samen te vatten naar welke student u op zoek bent en nodig deze uit om te solliciteren. Een voorbeeld hiervan is: “Ben jij gemotiveerd, professioneel en een echte teamplayer? Klik dan snel op: Solliciteer direct!”   

Referenties

Recommended By

"Het werven via StudentJob werkt goed en snel. De website is in het gebruik zeer toegankelijk en ongecompliceerd. Zo word je bijvoorbeeld automatisch bericht wanneer sollicitanten reageren op de vacature. Dit is handig en zorgt ervoor dat je continu op de hoogte bent van de status van de vacature. De reacties liggen hoog en het aanwezige team denkt goed mee in de wervingsbehoefte. Zo wordt er regelmatig contact opgenomen en er wordt actief meegekeken naar het succes van de vacatures. Wij hebben middels de diensten van StudentJob al meerdere goede mensen in dienst genomen."

Raymond Kouwenberg, eigenaar, Klien BV

Recommended By

"Voor elke organisatie die snel op zoek is naar personeel en service hoog in het vaandel heeft beveel ik StudentJob ten zeerste aan! Op service gebied ervaar ik de dienstverlening als prettig, de accountmanagers zijn goed, behulpzaam en vriendelijk. Als ik moet aangeven waar ik het meest tevreden over ben, dan is dat de behulpzaamheid van de accountmanagers en de snelheid van de dienstverlening. De kwaliteit van kandidaten bij StudentJob is prima in orde!"

Arena Wong, HR manager bij Axxicom

Wilt u persoonlijk advies?

Telephone_icon+31 (0)23 - 80 00 180