Verzekeringen

Verzekeringen

De vrijheid van op jezelf wonen is heerlijk, totdat je opeens voor je eigen verzekeringen moet zorgen (en nog erger- betalen). Dat is best ingewikkeld. Want welke verzekeringen heb je nou precies nodig en welke verzekeraar is dan het beste? Van een zorgverzekering tot een WA-verzekering en een inboedelverzekering… alles zelf moeten uitzoeken en regelen is niet niks. Natuurlijk kun je je ouders voor advies vragen, maar je kunt ook je big boy pants aantrekken en het zelf fixen. Wij helpen je een handje mee. Op deze pagina vind je allerlei blogs die jouw vragen over verzekeringen beantwoorden.

Filter op categorie

Alle Verzekeringen posts

Studentenverzekering

Laten we beginnen bij het begin: welke verzekeringen heb je als student nou eigenlijk nodig? Ten eerste wil je een goede zorgverzekering speciaal voor studenten afsluiten. Als je ziek bent, een been breekt of ergens voor naar het ziekenhuis moet, kunnen de kosten flink oplopen. Met een zorgverzekering wordt het grootste deel van deze kosten gedekt. Je hebt alleen wel een eigen risico, die je zelf moet betalen. Wat er precies gedekt wordt en de kosten van het eigen risico verschillen per zorgverzekeraar. Met een jongeren of studenten zorgverzekering bespaar je heel wat in vergelijking met een reguliere verzekering, maar ben je wel net zo goed gedekt. Meer weten over het kiezen van een zorgverzekering? Je leest het in de blogs op deze pagina.

Inboedelverzekering student

Als student is de kans groot dat je op kamers gaat. Misschien deel je een woning met vrienden, heb je een kamer geregeld, zit je in een studentenwoning of heb je zelf je eigen appartement. Super fijn, maar ook daar moet je weer een verzekering voor afsluiten, namelijk een inboedelverzekering. Want stel dat er bij je ingebroken wordt en je opeens je dure laptop kwijt bent. Die kun je natuurlijk no way uit eigen zak weer direct nieuw kopen. Met een inboedelverzekering ben je in ieder geval tot een bepaald gedrag gedekt. Sommige verzekeraars hebben zelfs een speciale inboedelverzekering voor studenten, die vaak ook nog eens een stuk voordeliger is. 

WA-verzekering student

Een zorg- en inboedelverzekering zijn als student onmisbaar om jouw eigen kosten te dekken. Maar wat nou als je schade maakt bij een ander en deze niet kunt betalen? Daarvoor is de WA-verzekering. Als je een auto raakt bij het uitparkeren, thee morst over de laptop van je studiegenootje of tijdens een huisfeestje op de tafel springt, brengt dit schade aan de eigendom van een ander. Hiervoor ben jij aansprakelijk. Een WA-verzekering dekt de schade waarvoor jij aansprakelijk bent. Een WA-verzekering is overigens wettelijk verplicht, maar waar jij deze afsluit is aan jou. 

Verzekering voor studenten

Nu je weet welke verzekeringen je als student af moet sluiten, is het tijd om te kiezen. Want aan keuze geen gebrek, als het op verzekeraars aankomt. Gelukkig hebben we op deze pagina allerlei blogs met tips and tricks over het kiezen van een verzekering. Zo lees je bijvoorbeeld wat de goedkoopste studentenverzekering is of waar je op moet letten bij het kiezen van een verzekering. Binnenkort weet jij alles af van verzekeringen en ben je helemaal gecovered.