STUDENTJOB
BLOG


Artikel

Een studentenkamer vinden in jouw nieuwe studentenstad

Door StudentJob op 22-09-2017
0 reacties | 348 views

Het leven als student is begonnen en zoals ze zeggen is dit één van de mooiste periodes in je leven. Veel studenten blijven in het eerste jaar nog thuis bij hun ouders wonen. Wel zo veilig om even goed te oriënteren of de studiekeuze die jij hebt gemaakt de juiste is, of je de stad waar je studeert wel leuk vindt en in welke wijken je eventueel zou willen wonen. Om je studententijd volledig te beleven raden we toch aan om de stap naar zelfstandigheid te maken en op kamers te gaan.

Maar hoe kun je de zoektocht naar een leuke studentenkamer nu het beste aanpakken?
Cliché maar zeker waar: begin op tijd met het zoeken naar een kamer. Het is belangrijk om van te voren te bedenken in wat voor soort studentenkamer jij wilt wonen. Wil jij een bewoner worden van een studentenhuis met 20 huisgenoten of wil je liever in een rustiger huis wonen met drie medestudenten? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een appartement te zoeken met meerdere slaapkamers om met je vrienden te delen. Of als je de privacy belangrijk vindt kun je kijken naar een betaalbare zelfstandige studio.

Hoe lang je bezig bent met het vinden van een kamer hangt natuurlijk erg af van jouw eigen wensen en de stad waar je zoekt. Wil je een kamer huren in Amsterdam of een kamer huren in Utrecht moet je rekening houden met een langere periode omdat naar verhouding daar meer mensen op zoek zijn naar een woning dan in de kleinere steden.

Je kunt de zoektocht naar een leuke studentenkamer zien als solliciteren naar een baan.  

Jouw zoekprofiel waarmee je verhuurders benadert is je CV, de interesse die je in een studentenkamer toont de motivatiebrief en de hospiteeravond het interview. Alhoewel dit natuurlijk een stuk minder formeel is dan wanneer je de sollicitatieprocedure voor een baan in gaat.

Huizen in Amsterdam

De zoektocht naar een studentenkamer in 5 stappen

  • Maak een account aan bij Kamernet en zoek door het ruime aanbod van kamers, studio’s en appartementen.
  • Zorg voor een goed openbaar profiel zodat verhuurders en huisgenoten een goed beeld van jou krijgen.
  • Stel alerts in zodat je direct op de hoogte bent wanneer er een kamer beschikbaar komt die voldoet aan jouw woonwensen
  • Stuur een motivatie naar interessante advertenties waarom jij de nieuwe bewoner zou moeten worden.
  • Ontvang een uitnodiging voor de hospiteeravond.

Wanneer jij die uitnodiging voor een hospiteeravond bemachtigd hebt is het belangrijk deze goed voor te bereiden. Hoe? Wees jezelf, stel nuttige vragen en verdeel je aandacht over iedereen die in het huis woont en niet onbelangrijk; laat je ouders thuis!

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?


Plaats jouw reactie