STUDENTJOB BLOG

Inpakken tussenjaar

Inpakken is eigenlijk altijd het vervelendste onderdeel van een reis, naast de terugreis (je wilt waarschijnlijk niet naar huis, toch?). Als je vaak reist word je er ondertussen misschien handiger in, maar toch blijft het nog altijd een kunst om je koffer netjes in te pakken en om te weten wat je precies allemaal mee moet nemen. De volgende tips kunnen je echter wellicht helpen met het inpakken van jouw koffers.

Nooit te veel

Het meenemen van te veel kleding en andere spullen gebeurt al snel als je gaat reizen. Het is soms ook gewoon lastig in te schatten hoe veel je nodig gaat hebben en neemt liever het zekere voor het onzekere. Echter kan het vervelend zijn als je met een zware koffer moet slepen en je allemaal kleren bij je hebt die je niet draagt. Zo verspil je ook ruimte die je beter had kunnen benutten. Zorg dat je outfits in je hoofd telt en dit een beetje los combineert met de dagen die je er bent. Houd rekening met het weer en eventuele outfit wisselingen. Meer dan bijvoorbeeld één of twee goede jeans voor heren heb je ook niet nodig als je hem vaker draagt, dus neem er ook niet meer mee.

Combineer simpele items

Op reis ben je nou eenmaal gelimiteerd als het gaat om de hoeveelheid kleding die je mee kunt nemen. Je kunt outfits combineren en die meenemen, maar waarom neem je niet kledingstukken mee die je op diverse manieren kunt combineren? Een korte broek kan bijvoorbeeld diverse outfits vormen. Met het ene T-shirt krijg je een ander idee dan met een hemd of blouse. Kijk dus naar vooral simpele items zodat je op de dag zelf kunt kijken naar wat voor outfit je die dag zin hebt. Zo zit je niet vast aan standaard outfits.

Houd extra ruimte vrij

Als je op vakantie nog wil shoppen, dan is het natuurlijk erg vervelend als je erachter komt dat je eigenlijk geen plek hebt in je koffer om nieuwe kledingstukken mee te nemen. Dat betekent dat je dan eigenlijk niet kan shoppen en zie je iets wat je leuk vindt, een mooie polo voor heren bijvoorbeeld, zal je hem moeten laten liggen en dat is jammer. Door extra ruimte vrij te houden in je koffer zal je nooit tegen dit probleem aan lopen. Houd hem niet half leeg, maar zorg voor plek voor in ieder geval een paar leuke kledingstukken.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.