STUDENTJOB BLOG

BBL-opleidingHeb jij de ambitie om jezelf tot een ‘allround’ technicus te ontwikkelen, maar weet je niet welke opleiding je nodig hebt? Dan gaan we je daar in dit artikel mee helpen. Wat is nu de juiste opleiding wanneer je echt door wilt groeien? Je zou denken dat de meesten dat in een split-second al weten, maar zo eenvoudig ligt het niet. Het kiezen van de juiste opleiding is nog wel een dingetje. 

Waar moet ik beginnen?

Wanneer jij een allround technicus wilt worden dan kan het heel goed zijn dat je met een opleiding elektrotechniek helemaal tot je recht komt. Met een opleiding in de elektrotechniek kun je uiteindelijk projectleider of uitvoerder worden, of je kunt jezelf helemaal uitleven als technicus door zelf in dit vak aan de slag te gaan.

Je kunt bijvoorbeeld een BBL-opleiding volgen. Dit staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Want jezelf ontwikkelen, dat doe je niet alleen, daar heeft iedereen hulp bij nodig. Er is niemand die succesvol wordt die alles zelf doet. Een BBL-opleiding elektrotechniek kan voor jou dus heel goed zijn.

Waar bereid ik me op voor?

Met een BBL-opleiding in de elektrotechniek ga je bezig met het voorbereiden op een toekomst in de sector die alles met techniek te maken heeft. Je neemt een diepere kijk in de wereld van de techniek zodat jij, wanneer je dan je diploma hebt, kunt gaan doen in deze sector wat je wilt. De sector van de techniek is uiteraard ongelooflijk veelzijdig en je kunt er allerlei kanten mee op, daarom is een BBL-opleiding elektrotechniek een goede keuze.

Wanneer ben je een geschikte technicus?

Dit is ook een vraag die velen zichzelf stellen. Uiteraard hoef je niet op dag 1 een expert te zijn op alle vlakken op technisch gebied. Wanneer je een keer iets niet weet of ergens niet uitkomt dan betekent dat niet gelijk dat je ongeschikt bent. Ook wanneer je altijd gefascineerd bent geweest door techniek, maar er nog niet zo veel vanaf weet, ook dan kun je gewoon een opleiding in de elektrotechniek volgen.

Waar het om gaat bij een goede technicus zijn drie dingen:

1.      Je moet in oplossingen denken, niet in problemen. Het vinden van oplossingen is uiteindelijk waar een technicus dag en nacht mee bezig is. Je moet dus het vermogen hebben om altijd richting een oplossing te werken.

2.      Je moet interesse hebben in techniek. Zoals we net al even kort zeiden, je hoeft nog geen expert te zijn of er überhaupt een hoop vanaf te weten. We worden immers beter door te leren, dat is ook waarom we een opleiding volgen. Maar de interesse moet er wel zijn om echt een goede technicus te worden.

3.      Je moet de wil en de capaciteit hebben om jezelf constant te verbeteren. Wanneer je de beste wilt worden in een bepaald vak dan moet je ‘allround’ zijn. Wanneer je de wil hebt om telkens verder te groeien als technicus dan wordt je zeker weten een hele goede technicus. 

Doorstromen

Het mooie van het succesvol afronden van een opleiding is dat je door kunt stromen en verder kunt leren. Wanneer je bijvoorbeeld de ambitie hebt om ingenieur te worden dan kun je met een BBL-opleiding uiteindelijk doorstromen richting het HBO. Dan kun je nog verder komen binnen het technische vakgebied. Ook wanneer je dus ambities hebt om een Hbo-opleiding te doen dan zit je met een opleiding BBL-elektrotechniek goed. Je kunt er dus werkelijk alle kanten mee op, zowel op het gebied van werk na de opleiding als met de ambitie om op educatief niveau nog hogerop te komen in de wereld van de technici.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.