STUDENTJOB BLOG

Nog geen plannen voor je volgende vakantie? Pak de auto of huur er eentje voor een roadtrip met je vrienden! Zo’n roadtrip maak je zo lang als je wilt. Ga  bijvoorbeeld voor een mini roadtrip voor een paar dagen, of kies voor een lang avontuur van 2 of 3 weken. Met deze tips ben je goed voorbereid!

Roadtrip jongeren

 

Ga veilig de weg op

Tijdens je roadtrip in het buitenland wil je natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Verdiep je daarom in de verkeersregels die gelden in het land van bestemming. Controleer ook of je een internationaal rijbewijs nodig hebt en of dat er verplichtingen zijn, zoals het betalen van de tol en een milieusticker. Daarnaast is een verbanddoos, gevarendriehoek, brandblusser, alcoholtest of veiligheidshekje verplicht in sommige landen. Check voor vertrek dus!

Houd je hoofd koel

Een lekker fris drankje of verse snack is natuurlijk onmisbaar tijdens een roadtrip. Ga daarom voor een auto koelbox! Een thermo-elektrische auto koelbox is ideaal voor onderweg. Als een koelbox 12V ook een 220V, 230V of 240V aansluiting heeft gebruik je hem ook makkelijk op de bestemming. Als er geen 12V aansluiting is in de kofferbak, is het handig om een verlengsnoer mee te nemen. Sommige koelboxen hebben een warmhoudfunctie, zo geniet je tijdens je rit ook van een warme snack!

Verzekeringen én auto op orde

Check je auto en alle benodigde verzekeringen voor vertrek. Zorg ervoor dat je een passende autoverzekering hebt. Verder is het ook nuttig om van tevoren te kijken naar een inzittendenverzekering, schadeverzekering en eventuele aanvullende verzekeringen voor bijvoorbeeld je autobanden of -ruiten. Naast je verzekeringen is het ook belangrijk om je auto te checken om pech te voorkomen. Laat je auto daarom vlak voor vertrek checken door de autogarage, tank ‘m helemaal vol en zorg voor een sleepoog. Je weet maar nooit!

De route met rustmomenten

Weet waar je heen moet! Stap niet zomaar in de auto zonder te weten welke kant je op moet. Stippel van tevoren je route uit en zorg voor een goede kaart of online navigatie (met oplader!). Vergeet geen telefoonhouder in de auto te plaatsen, dit navigeert én rijdt een stuk veiliger. Om te voorkomen dat je te vermoeid raakt tijdens de trip is het verstandig om voor vertrek rustmomenten in te plannen. Tijdens de rustmomenten strekt de bestuurder lekker zijn benen, kunnen de buiken worden gevuld en mogen mooie foto’s van de omgeving ook niet achterblijven.

Taalbarriëre

Snel aan iemand in het buitenland de weg vragen? Bereid jezelf goed voor met een aantal vragen en zinnen in de taal van je bestemming. Zo kun je snel en gemakkelijk hulp vragen aan locals. Het is ook slim om de gewenste taal te downloaden in een vertaalapp op je telefoon. Zo kun je hele gesprekken voeren als het gezellig wordt!

Vermaak onderweg

Soms is het heerlijk om in de stilte te genieten van een onbekende omgeving. Maar je wilt natuurlijk niet urenlang in deze stilte zitten. Zorg daarom voor vermaak met spelletjes voor onderweg en ga op pad met een goede afspeellijst voor muziek. Wijk ook eens van de snelste route af. Door niet alleen van A naar B te reizen zie je veel meer van de omgeving. Genieten en ontdekken dus!

Begint het bij jou al te kriebelen? Raap je vrienden bij elkaar, leg wat drankjes en snacks koud in je auto koelbox, pak je eigen auto of huur er een en trek erop uit!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.