STUDENTJOB BLOG

Het is weer dé tijd van het jaar om te kijken naar een zorgverzekering. Een juiste keuze moeten maken is nog best ingewikkeld. Iedere verzekeraar heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wij zetten ze voor je op een rij!

 

Studentenzorgverzekering

 

Moet ik een basis- of een aanvullende verzekering nemen?

Iedere Nederlander is verplicht om een basisverzekering te hebben. Dit basispakket dekt de meest voorkomende zorgkosten, zoals een bezoek aan je huisarts, het ziekenhuis of de apotheek. Voor tandartskosten, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en buitenlanddekking moet je een aanvullende verzekering afsluiten, maar dit is niet verplicht. Heb je vroeger al vaak met klachten bij de tandarts of fysiotherapeut gezeten, of ben je van plan een grote reis te maken? Dan is het slim om je ook daarvoor te verzekeren. Bij Studentenzorgverzekering vind je van alle verzekeringen een duidelijk overzicht!

Het vaststellen van je eigen risico

Een deel van je gemaakte zorgkosten moet je zelf betalen. Dit heet je eigen risico. Het minimale eigen risico voor 2016 is vastgesteld op € 385,-. Dit geldt alleen bij de kosten van je basisverzekering; voor een vergoeding vanuit een aanvullend pakket geldt helemaal geen eigen risico. Alle gemaakte kosten boven het eigen risico worden vergoed door je verzekeraar.

Het eigen risico geldt voor één jaar. Je rekeningen worden dus bij elkaar opgeteld om te zien of je boven het wettelijk bedrag uitkomt. Je kunt je eigen risico vrijwillig verhogen met maximaal € 500,-. Het voordeel van een verhoogd eigen risico is dat je maandelijkse premie lager uit zal vallen. Bezoek jij met regelmaat het ziekenhuis? Dan is het verstandig het eigen risico zo laag mogelijk te houden.

Besured voor studenten en jonge professionals

Ben je student? Dan is de goedkope studentenzorgverzekering van Besured voor jou een goede optie. Een basiszorgverzekering heb jij al voor € 90,91 per maand zonder een extra eigen risico. Maar ook als je afgestudeerd bent, kun je nog gewoon van Besured gebruikmaken, zolang deze verzekering bij jouw situatie en zorgbehoeften past.

Naast de basisverzekering van € 90,91 kun je kiezen uit drie verschillende aanvullende pakketten. Wil je liever geen onverwacht hoge kosten en ga je voor een goed dekkend pakket? Voor maar € 8,90 extra per maand ben jij all-in-one verzekerd. Hierbij worden zelfs vaccinaties voor reizen naar het buitenland, de inschrijfkosten voor je sportschool en gedeeltelijk de kosten van je bril en lenzen gedekt.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.