Sollicitatietips


Het cv

Hoe maak je een cv en waar moet je op letten? Met onze tips kun je meteen aan de slag met je eigen cv! Bekijk ook het cv voorbeeld ter inspiratie.

Leer hoe je een cv maakt en bekijk het cv voorbeeld


De sollicitatiebrief

Alles over de sollicitatiebrief: waarom is het belangrijk een goede sollicitatiebrief te schrijven en hoe schrijf je die? In dit artikel vind je ook 4 voorbeeld sollicitatiebrieven: 2 standaard brieven, 1 sollicitatiebrief voor stage en 1 sollicitatiebrief in het engels.

Lees alles over de sollicitatiebrief


Het sollicitatiegesprek

In dit artikel lees je alles over het sollicitatiegesprek: hoe bereid je je voor, welke vragen kun je verwachten (en hoe beantwoord je ze?), welke vragen kun je zelf stellen en wat doe je na het sollicitatiegesprek?

Lees alle sollicitatiegesprek tips


Eerste week stage of nieuwe baan

Begin jij binnenkort met een nieuwe stage of baan? Met deze tips willen we je graag op weg helpen zodat jij voorbereid bent op de eerste week van je stage of baan.

Lees snel over hoe jij je kan voorbereiden op je eerste week


Social media en solliciteren

Voordat je op sollicitatiegesprek gaat, zoeken sommige werkgevers je al op op social media. Die eerste indruk wil je niet verpesten! Wij hebben de do’s en dont’s voor je social media op een rijtje gezet.

Lees alles over social media en solliciterenWat is LinkedIn

LinkedIn is een online zakelijk platform dat mensen met elkaar in contact brengt. Als student of young professional is het een hele belangrijke tool ter voorbereiding op je carrière. Neem dus snel een kijkje naar hoe jij je profiel zo op kan zetten dat het een aanwinst wordt in je zakelijke leven.

Creeër nu je LinkedIn account

Helemaal klaar om te solliciteren? Zoek nu naar vacatures!