STUDENTJOB BLOG

universiteit engeland

Jouw besluit staat vast: je gaat studeren in Engeland. Nu komt de volgende grote beslissing, welke universiteit in Engeland gaat het worden? Je kunt natuurlijk gaan voor een academische instelling met een goede reputatie, zoals Oxford of Cambridge, kiezen voor een universiteit in een betaalbare stad of gaan voor de universiteit in Engeland in een plaats die bekend staat om haar gezellige studentenleven. Ideaal gezien ga jij natuurlijk voor de beste universiteit in Engeland die aan al deze criteria voldoet. Maar er zijn zoveel verschillende mogelijkheden, dat die keuze niet zo 1-2-3 gemaakt is. In deze blog helpen we je een beetje op weg. Hier hebben we namelijk een overzicht van de leukste studentensteden in Engeland voor je verzameld om jouw zoektocht naar een universiteit in Engeland wat makkelijker te maken. Wie weet waar jij de komende paar jaren de pubs onveilig gaat maken.

De leukste studentenstad in Engeland

Welke universiteit in Engeland de leukste is, is natuurlijk hartstikke subjectief. Wel staan sommige steden in Engeland en de rest van het Verenigd Koninkrijk bekend als leuke studentensteden. Wij hebben de tien populairste studentensteden in het Verenigd Koninkrijk voor je verzameld. In no particular order:

Manchester

Manchester is een stad in het Noorden van Engeland met vijf verschillende universiteiten, waaronder de University of Manchester. Maar wat maakt dit nou zo’n indrukwekkende studentenstad? Als je in de stad aankomt, valt je waarschijnlijk als eerste op hoe moderne gebouwen samen met oude architectuur gecombineerd worden. Deze combinatie van verschillende stijlen zie je ook terug in de cultuur van de stad. De inwoners van Manchester zijn een enorm diverse groep mensen, wat zorgt voor een gezellig stadsgevoel. Er is genoeg te zien en te doen in de stad, van musea tot aan theaters en van enorme winkelcentra tot aan talloze bars en clubs. Ook het avondleven in Manchester is niet mis, zo kun je luisteren naar de beste (underground) bands in een van de talloze pubs, genieten van een drankje in een luxe cocktailbar of de nacht door dansen in een club. Ontdek de mooiste vintage kleding en gave musthaves in Afflecks Palace of duik de boeken in in de Main Library. Eén ding is zeker: met een studie aan een universiteit in Manchester, Engeland verveel je je niet snel.

Nottingham

Wil jij studeren aan een universiteit in Engeland op een sprookjesachtige locatie? Dan is Nottingham voor jou the place to be. Dit is namelijk de plek waar de legende van Robin Hood zich afspeelde. Hoewel de stad er nu een stuk moderner uitziet dan toen Robin er woonde, hangt er nog steeds een sprookjesachtige sfeer. De stad is niet groot, maar heeft één van de jongste bevolkingen in het Verenigde Koninkrijk. Dit komt omdat er enorm veel studenten in de stad wonen. Als je besluit naar een universiteit in Nottingham, Engeland te gaan, weet je zeker dat er aan studentenleven dus geen gebrek is. Er zijn talloze bars, restaurants, winkelcentra, musea en parken te vinden, dus er is zowel ‘s avonds als overdag genoeg te doen. Daarnaast zijn er een heleboel winkels, restaurants en bars gevestigd op loopafstand van de campus, dus hoef je nooit ver te reizen. Wil je wel iets verder de stad intrekken? Dan zit je hier ook goed, want Nottingham staat bekend om haar uitmuntende openbaar vervoer.

Newcastle Upon Tyne

De volgende populaire stad in Engeland waar je naar een universiteit kunt gaan is Newcastle Upon Tyne, vaak afgekort tot Newcastle. Klinkt de uitdrukking “Wey aye” je misschien bekend in de oren? Dan heb je vast wel eens een aflevering van MTV’s Geordie Shore gekeken. Maar wist je dat dit realityprogramma zich afspeelt in Newcastle? Niet geheel verbazingwekkend dus, dat deze plaats zo populair is onder studenten. Dat Newcastle een levendig uitgaansleven heeft is wel duidelijk, maar ook overdag is er genoeg te doen. De stad staat namelijk ook bekend om haar kunst en cultuur en prachtige architectuur. De kosten van leven zijn ook behoorlijk laag in deze stad, dus het kost je geen rib uit je lijf om hier een leuke dag te beleven. De meest bekende universiteit in Newcastle, Engeland is Durham University.

Brighton

Zoek jij een universiteit in het zuiden van Engeland? Dan zit je in Brighton op de juiste plek. Deze Britse strandstad heeft ontzettend veel te bieden aan studenten. Natuurlijk is een strand in de buurt altijd een bonus, maar laten we eerlijk zijn: in Engeland is het nog minder vaak lekker weer dan in Nederland, dus heel veel tijd zul je niet bakkend op het zand doorbrengen. Gelukkig is er in Brighton nog veel meer te doen. Festivals, optredens, pubs, clubs, winkels, restaurants en comedy clubs - you name it, in Brighton is het te vinden. De sfeer in de stad is levendig en de bevolking is enorm divers. Zo’n 28% van de studenten in de stad is internationaal, dus je ontmoet er mensen uit alle hoeken van de wereld. Er zijn verschillende universiteiten te vinden in Brighton, Engeland, waaronder University of Brighton en University of Sussex.

Coventry

Wil jij studeren aan een universiteit in Engeland in een enorm diverse omgeving? Dan is Coventry misschien wel dé plek voor jou. Zo’n 40% van de studenten in Coventry zijn internationale studenten, dus je ontmoet er mensen uit alle hoeken van de wereld. Ook aan cultuur is in deze stad geen gebrek: het Warwick Art Centre is het op één na grootste kunst centrum van Engeland. De meest bekende universiteit in Coventry is de University of Warwick. Coventry bevindt zich ongeveer een uur van Londen, dus kun je regelmatig een dagje de grote stad ontdekken.

Birmingham

In de op één na grootste stad van Engeland zijn talloze universiteiten te vinden. Birmingham staat bekend als een enorm dynamische stad. Met talloze restaurants, winkelcentra, entertainment en cultuur is er in Birmingham altijd wat te doen. Ook is dit een stad met enorm veel geschiedenis én meer grachten dan Venetië. Als je kiest voor een universiteit in Birmingham, Engeland, weet je zeker dat je je niet snel verveelt. Ook leuk: in Birmingham vind je ieder jaar de grootste Kerstmarkt van het Verenigd Koninkrijk. Ben jij meer een zonnige festivalganger? Ook dan zit je goed met een universiteit in deze stad in Engeland, want Birmingham heeft ieder jaar meer dan 50 festivals, waaronder het bekende Birmingham Comedy Festival.

Studeren in Schotland

Wil jij wel in het Verenigd Koninkrijk naar een Universiteit, maar is Engeland niet per sé de plek voor jou? Zoek het dan iets hoger op. Letterlijk. Een paar kilometer boven Engeland zijn een heleboel universiteiten te vinden. Schotland is heel populair bij studenten, mede dankzij de prachtige landschappen en gezellige sfeer. Een paar van de meest populaire plaatsen voor een universiteit buiten Engeland zijn Edinburgh, Aberdeen en Glasgow. Deze steden zijn uiterst populair onder studenten die kiezen voor een universiteit buiten Engeland. Met eindeloos veel geschiedenis en cultuur en een bevolking die bekend staat om zijn vriendelijkheid, is Schotland misschien wel dé plek voor jou.

Ga voor een universiteit in Engeland of daarbuiten

Je ziet het: er zijn eindeloos veel opties als jij naar een universiteit in Engeland (of daarbuiten) wilt gaan. Het helpt om veel research te doen, maar kies vooral de plaats waar jij enthousiast over bent. Je moet hier immers aardig wat tijd doorbrengen. Gelukkig heeft het Verenigd Koninkrijk genoeg te bieden, dus ga jij je zeker niet vervelen tijdens jouw studententijd.

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.