STUDENTJOB BLOG

stage zoeken buitenland

Wil jij voor jouw stage de wijde wereld in? Dan staat jou nu een hele uitdaging te wachten: een stage zoeken in het buitenland. Gelukkig zijn er meerdere opties en hulpmiddelen voor het zoeken van een stage in het buitenland. Zo kun je natuurlijk zelf zoeken naar een stage in het buitenland, via je onderwijsinstelling op zoek gaan of een stagebemiddelingsbureau inschakelen.

Zelf zoeken naar een stage in het buitenland

Je kunt op verschillende manieren zoeken naar een stage in het buitenland. Zo kun je stage lopen bij een (groot) internationaal bedrijf. Deze hebben soms speciale bureaus voor stages bij buitenlandse vestigingen. Je kunt natuurlijk altijd op de websites van jouw favoriete bedrijven kijken of er stageplekken beschikbaar zijn, maar je kunt ook proactief achter een stageplek aan door het bedrijf direct te benaderen.

Je kunt ook zoeken naar een stage in het buitenland in de politiek. De Europese Unie heeft ook allerlei internationale instelling waar ze ook vaak stagiaires kunnen gebruiken. Een enorm gave ervaring natuurlijk, maar de selectieprocedure is behoorlijk streng. Meestal moet je je ruim een half jaar van tevoren aanmelden. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de Europese Jongeren site.

Wil jij een stage lopen waarmee je echt een verschil kunt maken? Ga dan zoeken naar een stage in het buitenland in een ontwikkelingsland. Dit kan bij verschillende organisaties. Dit is een hele uitdaging, maar wel eentje met enorm veel voldoening.

Een stage zoeken in het buitenland via jouw onderwijsinstelling

Iedere onderwijsinstelling is natuurlijk anders, maar de kans is groot dat jouw hogeschool of universiteit contact heeft met buitenlandse bedrijven of instellingen. Jij bent vast niet de eerste die een stage wilt zoeken in het buitenland, dus jouw onderwijsinstelling is waarschijnlijk de makkelijkste plek om je zoektocht te beginnen. Veel universiteiten en hogescholen hebben zelfs een speciale afdeling voor internationale contacten, genaamd bureau buitenland of contactpunt internationalisering. Hier kun je allerlei informatie krijgen over het zoeken van een stage in het buitenland. Misschien zijn er wel bepaalde bedrijven waarmee jouw onderwijsinstelling contact heeft en waarbij ze een aantal stageplekken beschikbaar hebben.

Ook kan jouw hogeschool of universiteit je in contact brengen met studenten die ook een stage in het buitenland hebben gevolgd. Zij kunnen hun ervaringen met je delen, tips geven en misschien zelfs helpen met het zoeken van een stage in het buitenland.

Iemand anders die je kan helpen bij het zoeken van een stage in het buitenland, is natuurlijk je stagebegeleider. Die is er immers om je te helpen voor en tijdens je stage, dus maak volop gebruik van de beschikbare hulp.

Een stage zoeken in het buitenland met een stagebemiddelingsbureau

Zoeken naar een stage in het buitenland is een hele opgave. Gelukkig hebben we in Nederland talloze stagebemiddelingsbureaus die je hierbij kunnen helpen. Een stagebemiddelingsbureau helpt jou met het zoeken naar een stage in het buitenland en het plaatsingsproces, maar kan je ook helpen met zaken als een visum en biedt zelfs service op locatie voor je als je eenmaal aan je stage bent begonnen. Je betaalt hier wel een pakketprijs voor, maar hoeveel dat is verschilt per stagebemiddelingsbureau en per land waar je stage wilt lopen. De meeste bureaus hebben verschillende pakketten beschikbaar. Zo kun je zelfs hulp krijgen met zaken als het vinden van huisvesting, een vliegticket en een verzekering.

Op zoek naar een buitenlandse stage op het mbo of hbo

Op vrijwel ieder opleidingsniveau krijg je te maken met een stage. Jij gaat natuurlijk niet voor een stage in ons koude kikkerlandje, maar trekt veel liever de wijde wereld in. Gelukkig is dat in de meeste gevallen, ongeacht van jouw opleidingsniveau, hartstikke mogelijk. Maak het jezelf makkelijk door specifiek te zoeken naar een stage in het buitenland op jouw opleidingsniveau om teleurstelling te voorkomen. Niets is zo heartbreaking als de ideale stage vinden en er dan achter komen dat ze alleen universitaire studenten aannemen.

Een stagebemiddelingsbureau kan je helpen bij het zoeken naar een stage in het buitenland op een bepaald niveau. Dit maakt je zoektocht een stuk makkelijker. Toch kun je ook zelf zoeken naar een stage in het buitenland op mbo-, hbo- of universitair niveau. Neem contact op met jouw stagebegeleider en kijk wat voor jou de opties zijn.

Een afstudeerstage zoeken in het buitenland

Ben jij bijna klaar met je studie? Geen zorgen, ook dan heb je jouw kans op een buitenlands avontuur nog niet gemist. Je kunt namelijk ook je afstudeerstage in het buitenland lopen. Wie weet ga jij wel bij een gaaf bedrijf stage lopen, waarna je meteen een functie aangeboden krijgt!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.