Hogere vacature-zichtbaarheid en het aantrekken van de juiste kandidaten.

Wil je ervoor zorgen dat de juiste kandidaten je vacature vinden? Het draait allemaal om hoe relevant de vacature is: je kunt je het best richten op de kandidaten waarvan je daadwerkelijk wil dat ze op de functie solliciteren, en niet op alle websitebezoekers. Dit bespaart jou en hen veel tijd!

Om de juiste kandidaten aan te trekken wil je je focussen op twee dingen: de vacature-instellingen op Studentjob en de optimalisatie van de vacaturetekst.

  1. De vacature-instellingen op Studentjob

Wanneer je een baan via Studentjob plaatst, zorg er dan voor dat onderstaande velden correct zijn ingevuld. Je kunt een vacature plaatsen via het bedrijfsprofiel.

Functietitel:

Benoem de functietitel, de naam van het bedrijf en de locatie waar het werk plaatsvindt. Als je niet zeker weet welke functietitel te vermelden, kies dan degene die het meest wordt gezocht (zie tabel in deel 2).

Locatie & postcode:

Vul de locatie in waar het werk plaatsvindt en de bijbehorende postcode. Op Studentjob kunnen kandidaten zoeken naar vacatures in een stad + een straal van 10 tot 100 km, dus zorg ervoor dat dit correct is ingevuld zodat kandidaten je in de juiste regio kunnen vinden.
Voor de locatie, kies altijd een bestaande stad en vul niet in ‘hele land’  of ‘verschillende steden’ enzovoort. Onze partners zoals Indeed hebben namelijk de naam van de stad nodig om je vacature zo goed mogelijk op hun site te kunnen publiceren. Namen zoals ‘verschillende steden’ worden niet herkend.

Samenvatting & functieomschrijving:

Zorg ervoor dat de functietitel, stad en bedrijfsnaam worden benoemd (zie deel 2). Daarnaast wil je natuurlijk ook een aantrekkelijke vacature schrijven. Bekijk ons vacature voorbeeld voor inspiratie.  

Beroepsgroepen

Selecteer maximaal drie beroepsgroepen. Zorg ervoor dat je alleen die beroepsgroepen kiest die overeenkomen met de baan, kies geen beroepsgroepen die alleen overeenkomen met de branche waarin het bedrijf opereert.  

Bijvoorbeeld, als je een callcenter baan aanbiedt in een IT bedrijf en zowel callcenter als IT zou selecteren, dan zou een Java-ontwikkelaar die op zoek is naar IT banen ook het aanbod zien maar daar nooit op reageren .

Je moet ook een of meerdere functies selecteren die bij de geselecteerde beroepsgroep horen. Deze functies verschijnen automatisch wanneer je op de beroepsgroep klikt. We hebben pagina’s opgezet speciaal voor die functies (bijvoorbeeld administratief medewerker). Selecteer je dus die functies, dan zal dit je extreem getargete bezoekers opleveren.

Dienstverbanden:

Sommige kandidaten zijn beperkt beschikbaar en filteren daarom op dienstverbanden die bij hen passen. Nogmaals, zorg ervoor dat je alleen de dienstverbanden selecteert die overeenkomen met de baan die je aanbiedt zodat je kandidaten aantrekt die voldoen aan de eisen.

     
  1. De vacaturetekst

Om de tekst voor kandidaten en zoekmachines (SEO) te optimaliseren, wil je de volgende onderdelen een paar keer in de vacaturetekst vermelden.

Stad & bedrijfsnaam

Veel kandidaten gebruiken Studentjob en Google om te zoeken naar vacatures in bepaalde steden of bij bepaalde bedrijven. Gebruik je beiden in je tekst, dan kunnen deze kandidaten je ook vinden.

Functietitel

Je wil de meest gebruikte en begrepen functietitel gebruiken zodat er geen verwarring ontstaat over de inhoud van het werk. Welke betere manier om hier achter te komen dan het bekijken van de meest gebruikte zoektermen in Google?

Wij hebben een lijst samengesteld van de maandelijkse zoekvolumes voor de populairste functiecategorieën op onze website. Zit jouw zoekterm er niet bij? Stuur de vacature/voorgestelde trefwoorden naar info@studentjob.nl en wij zullen je vertellen op welke zoekwoorden je je het best kunt focussen.

Trefwoord

Zoekvolume*

Promotiewerk

1.300

Horeca

8.100

Werken in de horeca

1.000

Call center

2.900

Schoonmaken

5.400

Zorg

6.600

Verkoopmedewerker

1.600

Account manager

8.100

Buitendienst

12.100

Stage

9.900

*Is gelijk aan het aantal keren per maand dat het trefwoord gezocht wordt via Google in Nederland.

Met behulp van deze richtlijnen zul je meer exposure krijgen bij de juiste kandidaten op onze site, op zoekmachines zoals Google en op onze partnersites zoals Indeed (zij plaatsen automatisch alle StudentJob vacatures ook op hun eigen sites).

Ben je op zoek naar nog meer exposure en kandidaten? Kijk eens naar onze advertentiemogelijkheden of neem contact met ons op via +31 (023) 8000 180 of info@studentjob.nl

Nieuw bij Studentjob?

Plaats vandaag nog je vacature op Europa's grootste vacaturebank voor studenten en jong talent met behulp van deze tips!

Plaats vacature

Bestaande vacature optimaliseren?

Verander vandaag nog je vacature met onze tips om sneller gevonden te worden door kandidaten!

Optimaliseer vacature