MBO banen


Wat zijn de voordelen van het hebben van een baan als MBO student?

Een baan hebben als MBO student is niet alleen goed voor het geld dat je er mee verdient. Er zijn vele voordelen aan het hebben van een baantje. Zo leer je hoe het is om in een team te werken, waar je van de rest van je leven iets aan zal hebben. In een team werk je samen naar een bepaald doel en is iedereen onmisbaar. Verder kan je alvast beginnen met oriënteren op wat jou leuk lijkt om te doen na je studie. Misschien wil je verder studeren of juist beginnen met fulltime werken. Of je al een keuze hebt gemaakt maakt niet uit, een baantje zal je sowieso helpen bij het maken van de juiste keuze!

Wanneer je een baan hebt zal het ook makkelijker zijn om te netwerken. ´Het is niet wat je weet maar wie je kent´ wordt ook wel over netwerken gezegd. Een goed netwerk opbouwen zal je weer helpen bij het vinden van een baan na je studie. Hoe beter je netwerk, hoe makkelijker dit moet gaan.

Naar wat voor baan ben je opzoek?

Als MBO student, naar wat voor baan ben jij opzoek? Hier vind je verschillende banen die jij zou kunnen doen:

  • Weekendwerk: Ben jij door de weeks te druk maar zou je wel graag in het weekend willen werken? Dan zou een bijbaantje in het weekend perfect voor jou zijn.
  • Stage: Moet jij voor je MBO opleiding een stage lopen? Probeer bij een bedrijf in de sector waar jij later in wilt werken stage te lopen!
  • Fulltime: Zit jij in een minder drukke periode van school? En blijft dit nog wel even zo? Dan zou jij prima een fulltime baan aankunnen!

De mogelijkheden en sectoren zijn eindeloos, het is zeker de moeite waard om alvast een kijkje te nemen naar de vacatures die wij aanbieden voor MBO studenten.

CV maken scholier

Wanneer je een vacature voor MBO studenten hebt gevonden die jou aanspreekt begint het sollicitatiegesprek. Het is belangrijk dat je een mooie en up to date CV kan toesturen. Een CV is een soort samenvatting van jou als persoon en waarom jij goed bij het bedrijf past. Een goede tip is om per sollicitatie je CV aan te passen naar de eisen van het bedrijf waar je voor solliciteert. Een goed CV zal je helpen om de leukste baan te vinden. Heb je nog geen ervaring om op je CV te zetten? Niet getreurd, hier vind je alle tips om een CV te maken met en zonder ervaring.Tips voor tijdens je sollicitatiegesprek

Heb jij je CV gestuurd naar aanleiding van een vacature voor MBO studenten? En ben je uitgenodigd om op sollicitatie te komen? Gefeliciteerd! De volgende stap is om je sollicitatie te knallen. Bereid jezelf voor met onze tips en zorg er voor dat je een goede indruk achterlaat! Hier vindt je alle tips voor je sollicitatie gesprek.