STUDENTJOB BLOG

Eten. Wie is er niet gek op? Ben je veel aan het werk of aan het studeren? Dan kan het soms lastig zijn om gezond te blijven eten. Gebrek aan geld, of tijd? We herkennen het waarschijnlijk allemaal. Daarom geven wij je 12 tips om goedkoop en tijdbesparend eten voor te bereiden.

1. Koken voor meerdere personen

Kook in één keer voor meerdere personen, vries het in en deel de kosten. Door grotere porties te maken bespaar je namelijk veel geld. Veel handiger dan de kant-en-klaar maaltijden, verhoudingsgewijs zijn die namelijk een stuk duurder.

2. Eten invriezen

Als je niet voor anderen wilt of kunt koken maar wel goedkoper uit wilt zijn, kook dan grotere porties en vries deze in. Dan hoef je maar een keer veel te koken en bespaar je moeite, tijd en most important geld!

3. Naar de markt

Koop groenten en fruit op de lokale markt. Dit is vaak goedkoper en verser dan groeten en fruit van de supermarkt. Waar vind je nog 3 kilo sinaasappelen voor 1 euro? Of 3 kilo aardappelen voor 50 cent?

4. Foute aanbiedingen

Pas op met aanbiedingen. Vaak lijken aanbiedingen goedkoper, maar dit is meestal een leugen. Check vooraf even of de aanbieding écht goedkoper is en of houdbaarheidsdatum wel in orde is.

5. Contant betalen

Het is heel verleidelijk om tegenwoordig alles met pin te betalen. Maar als je geld wilt besparen, is het verstandiger om elke week een bepaald bedrag te pinnen. Dan weet je precies hoeveel geld je uitgeeft aan boodschappen en geef je ook niet snel te veel uit.

6. Brood

Doe je brood in de vriezer. Hierdoor blijft het brood langer houdbaar. Als je brood te lang buiten de vriezer laat staan, bederft het sneller. Door je brood in te vriezen, kun je er langer mee doen. Een heel brood is in verhouding ook nog eens goedkoper!

7. Maak een boodschappenlijstje

Dit klinkt misschien heel saai – en dat is het ook - maar het werkt wel. Als je een lijstje maakt en je daar ook keurig aan houdt, scheelt dat veel geld. Als je namelijk zonder lijst de winkel in loopt, ben je sneller geneigd een ‘leuke aanbieding’ mee te nemen en geef je toch weer meer geld uit.

8. Wekelijkse boodschappen

Haal je boodschappen 1x per week. Scheelt een hoop tijd en moeite. Daarnaast kan je zo makkelijker bijhouden hoeveel geld je uitgeeft dan wanneer je dagelijks boodschappen doet.

9. Eten meenemen

Neem je eigen eten mee naar school of werk. Een broodje uit de kantine is in verhouding veel duurder dan je eigen broodjes. En je kunt heel creatief met je favoriete beleg en groenten/fruit een broodje maken. Healthy and cheap

10. Hamsteren!

Ga hamsteren! Soms hebben supermarkten acties om veel producten met hoge kortingen te verkopen. Koop deze dan in. Doe dit alleen met lang houdbare producten. Producten als melk en groenten of fruit kun je beter niet hamsteren, maar koekjes en blikken soep weer wel!

11. Flessen verzamelen

Verzamel flessen met statiegeld. Zit je even krap, bijvoorbeeld in de drukke decembermaand? Dan is dat een goed moment om je lege flessen weer in te leveren. Elk beetje helpt, toch!?

12. Eet (vaker) thuis

Eet eens in de zoveel tijd lekker thuis bij je ouders. Dan hoef je zelf geen boodschappen te doen en te koken. En het is natuurlijk ook gezellig om je ouders weer te zien.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.