STUDENTJOB BLOG

Dankzij de constante aanwezigheid van wifi van vandaag de dag is locatie- onafhankelijk werken super populair geworden. De succesvolle digital nomad verhalen vliegen je om de oren. Het klinkt dan ook wel heel lekker, werken op je laptop onder een palmboom en tijdens de pauze een duik in zee nemen.

Maar is dat een reëel beeld of slechts een instagramplaatje. Dit wordt geen zijig verhaal over eenzaamheid (ja, een nomad is wel eens eenzaam) of het zoeken naar werk als je op reis bent (je hebt al werk). We vertellen je in dit artikel meer over het échte leven van een digital nomad, zodat je zelf kunt bepalen of het wat voor je is. 

Van Instagram tot real life 

Op social media zien we vaak plaatjes voorbij komen van digital nomads die hun laptop op de foto zetten bij het zwembad (#nomadlife), maar laten we eerlijk zijn, zou jij in een ver land je dure laptop met al je werk op de rand van het zwembad zetten? De succesvolle digital nomad werkt hard en meestal aan een tafel in de buurt van een goed Wi-Fi signaal. Als er niks beters is dan voldoet het bed van je hotel/hostelkamer ook als werkruimte. 

Ook is het belangrijk om een groot misverstand de werled uit te helpen, digital nomad is geen beroep dat je kan worden. Het is een onderdeel van je al bestaande carrière, je oefent namelijk je beroep uit als digital nomad als je niet vast zit op een plek om je werk uit te kunnen voeren. Beroepen die gemakkelijker de stap naar digital nomad kunnen maken zijn: tekstschrijver, online assistent, website bouwer, enzovoort.

 

Dus als jij denkt dat je discipline genoeg hebt om hard te werken terwijl andere mensen om je heen vakantie aan het vieren zijn, dan heb jij het in je om digital nomad te worden. Yes! Tijd om de koffers te pakken. Maar vergeet niet te kijken naar de praktische kant van het verhaal. Administratie, belasting betalen, wel of niet uitschrijven uit de gemeente, wat doe je met al je spullen en hoe zit het met je zorgverzekering? Dus helaas is het niet een kwestie van op het vliegtuig stappen en gaan met die banaan, je moet wel wat voorbereidingen treffen. Maar als je echt wilt, dan is er een weg.

Deze landen zijn ideaal om te starten als digital nomad

 

 1. Nederland
  Wat? Yes Nederland. Een van de beste tips die we je kunnen meegeven is je klantenkring op te bouwen en uit te breiden in je eigen land. Als je al op het strand zit met een kokosnoot in je hand heb je namelijk even geen tijd om nieuwe klanten te zoeken.

 2. Thailand
  Thailand is een prachtig land om te ontdekken en ook ‘makkelijk’ om te bereizen als je nog nooit in Azië geweest bent. Chiang Mai is de bekendste digital nomad hub in Thailand.

 3. Indonesië
  We schrijven Indonesië maar we bedoelen Bali. Een paradijselijk eiland waar je heerlijk kunt genieten van zon, zee en strand maar ook van goede internetverbindingen, sfeervolle digital nomad hubs en bijeenkomsten.

 4. Estland
  Misschien niet meteen een land waar je aan denkt maar Estland is vooruitstrevend als het gaat om visums voor digital nomads. Dankzij het speciale digital nomad visum kun je maar liefst een jaar in het land verblijven.

 5. Spanje

Lekker dicht bij huis maar toch ver weg. Spanje is een prima land om even te proeven van het digital nomad leven. Het goede weer, de fijne faciliteiten en de lage prijzen in Spanje zorgen ervoor dat je van het digital nomad leven kunt genieten zonder meteen aan de andere kant van de wereld te zitten. 


Er zijn nog veel meer plekken waar je naartoe kunt als digital nomad. Zoals je misschien al las, zijn de VS, Canada en nog andere populaire plekken niet in bovenstaand lijstje opgenomen. Dit komt omdat dit landen zijn waar het leven veel duurder is. In principe kun je als digital Nomad dus alle kanten op, dat is immers waar het hele leven van een digitale nomad om draait: de wereld rondreizen en dat bekostigen met het werk dat je onderweg kunt doen. Het leven als digital nomad is daarom voor veel mensen echt een droom, maar weet wel waar je aan begint. Want het gebeurt vaak genoeg dat, als jouw nieuwe vrienden tot in de vroege uurtje op stap gaan, jij eerder naar huis moet omdat je de volgende dag gewoon moet werken. En als de rest gaat surfen is er een kans dat jij op je hotelkamer nog aan die ene deadline moet werken. Maar na die deadline kan je je laptop dichtklappen en dan zit je wel binnen no-time een kokosnoot leeg te slurpen op het strand. Dat is in Nederland wel wat moeilijker te doen.

Dit gastblog is geschreven door Romano Groenewoud, werkzaam als freelance SEO specialist onder de alias ‘SEOgeek’.

Deel dit artikel

Plaats jouw reactie

Reacties

 • Maria
  Maandag 23-03-2020

  Su vyru esame vedę maždaug 7 metus. Mes laimingai vedėme su dviem vaikais, berniuku ir mergaite. Prieš 3 mėnesius pradėjau pastebėti keistą jo elgesį ir po kelių savaičių sužinojau, kad mano vyras ką nors mato. Jis pradėjo grįžti namo vėlai iš darbo, jam daugiau nerūpi nei aš, nei vaikai, kartais jis išeina ir net negrįžta namo maždaug 2-3 dienas. Aš padariau viską, ką galėjau, kad ištaisyčiau šią problemą, bet ne veltui. Aš labai jaudinausi ir man reikėjo pagalbos. Vieną dieną aš ieškojau internete, kuriame buvo sugalvota, kad daktaras Padmanas galėtų padėti išspręsti santuokos problemas, atkurti nutrūkusius santykius ir pan. Taigi jaučiau, kad turėjau tai išbandyti. Aš susisiekiau su juo ir jis man parašė. Po dviejų dienų mano vyras atvažiavo manęs apžiūrėti ir atsiprašė už padarytas klaidas ir pažadėjo daugiau to nebedaryti. Nuo to laiko viskas normalizavosi. Mano šeima ir aš vėl laimingai gyvename. Ačiū gydytojui Padmanui. Jei jums reikia burtininko, gebančio ištarti burtą, kuris iš tikrųjų veikia, siūlau susisiekti su juo. Jis tavęs nenuvils. Čia yra jo el. Paštas: padmanlovespell@yahoo.com arba (info@padmanspell.com) https://twitter.com/padman_dr. „WhatsApp“ +1 949 229 386 svetainė: https://padmanspell.com

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.