STUDENTJOB BLOG

studenten zorgverzekering

Als jij op kamers gaat krijg je steeds meer verantwoordelijkheden. Eén van die verantwoordelijkheden is het regelen van je eigen studentenverzekeringen, waarvan de studenten zorgverzekering de belangrijkste is. Als er iets met jouw gezondheid gebeurt, heb jij een ziektekostenverzekering als student hard nodig.

Wat is een studenten zorgverzekering precies en waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van de juiste verzekering? Je leest het allemaal hieronder.

Een basis- of aanvullende studenten zorgverzekering?

Net als iedere andere Nederlander ben jij verplicht om een basis studenten zorgverzekering af te sluiten. Het basispakket dekt de standaard zorgkosten, zoals een bezoek aan de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek. Je betaalt een vaste premie van ongeveer 80 tot 150 euro per maand en hoeft je niet meer zorgen te maken over de kosten die binnen de basis studenten zorgverzekering vallen.

Heb jij behoefte aan meer zorg dan het standaardpakket en wil je dat ook die kosten gedekt worden? Dan is een aanvullende studenten zorgverzekering wat jij nodig hebt. Ben jij veel geld kwijt aan de tandarts, ga je regelmatig naar de fysiotherapeut of ben je helemaal van de alternatieve geneeswijzen? Dan kom je met een aanvullende studenten zorgverzekering uiteindelijk waarschijnlijk veel goedkoper uit. Ook als je van plan bent om (lang) te reizen of te studeren in het buitenland kun je met een aanvullende verzekering buitenlanddekking krijgen voor gemaakte ziektekosten in het buitenland.

Om erachter te komen welke soort basis- of aanvullende studenten zorgverzekering goed bij je past, kun je het beste vergelijken. Bij bijvoorbeeld Studentenzorgverzekering vind je een overzicht van studenten zorgverzekeringen. Hier kun je de verschillende premies vergelijken op basis van wat er allemaal aan ziektekosten verzekerd wordt en zo je keuze maken.

Hoeveel eigen risico ga jij betalen?

Krijg je met een studenten zorgverzekering alle gemaakte kosten vergoed? Nee, voor bepaalde zorgkosten wordt er eerst ingehouden op je eigen risico. Het eigen risico is een vast bedrag dat voor jouw eigen rekening komt. Pas als je boven dat bedrag uitkomt qua zorgkosten, gaat jouw studenten zorgverzekering vergoeden.

In 2021 is het verplichte eigen risico 385 euro en dit bedrag geldt per jaar. Daarnaast kun je zelf vrijwillig het eigen risico verhogen met maximaal 500 euro. Op deze manier krijg je korting op je premie per maand en dat kan voor jou uiteindelijk betekenen dat je goedkoper uitkomt. Voorzie jij hoge ziektekosten? Dan kun je het eigen risico uiteraard maar beter zo laag mogelijk houden. Het eigen risico geldt overigens niet voor kosten vanuit de aanvullende studenten zorgverzekering. Die kosten vergoedt de verzekeraar altijd.

Besured is een goede keuze voor jou als student

Jij bent natuurlijk op zoek naar een goedkope zorgverzekering voor studenten. Check dan eens de studenten zorgverzekering van Besured, want dat is dé zorgverzekering voor studenten en young professionals. Voor 114,85 heb je al een basisverzekering en daar krijg je ook nog eens een gratis tandongevallenverzekering bij die je bij de meeste verzekeraars kunt vergeten.

Daarnaast kun je helemaal zelf je aanvullende studenten zorgverzekering samenstellen. Zo kies je alleen wat jij nodig hebt en betaal je niet voor dingen die je niet gebruikt. Ga jij voor fysiotherapie, vergoeding van de anticonceptiepil na je 21ste of voor volledige buitenlanddekking? Het kan allemaal met de studenten zorgverzekering van Besured. En alles wordt ook nog eens razendsnel voor je geregeld. Heb jij een zorgnota ontvangen? Maak een foto, upload ‘m en klaar is Kees. Binnen no-time staat het geld op jouw rekening. Genoeg reden dus om voor deze studenten zorgverzekering te kiezen.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.