Bijbaan 18 jaar

Werken als 18-jarige

Het duurde even, maar nu ben je eindelijk 18 jaar oud. Je hebt een hoop vrijheid erbij gekregen en dus kun je op zoek gaan naar werk voor 18-jarige. Je hebt veel opties, soms kan het dus lastig zijn om te kiezen. Gelukkig is StudentJob hier om je te helpen. Wij vertellen hoeveel je gaat verdienen, hoelang je mag werken en wat de beste bijbanen zijn. Na het lezen van dit artikel weet je waar je rekening mee moet houden en kun je binnenkort al beginnen met een toffe bijbaan voor 18-jarige.

Minimumloon 18 jaar

Het minimumloon voor een 18-jarige is €5,07 per uur. Dit betekent niet dat je dit ook echt gaat verdienen. Tegenwoordig kun je binnen een paar minuten een leuke bijbaan vinden met een hoger uurloon. Kijk maar eens tussen de StudentJob vacatures. Grote kans dat je leuk werk voor 18-jarige vindt met een hoger uurloon. Hou je van meer risico? Kijk dan eens tussen onze sales vacatures. In de sales krijg je vaak een vast uurloon, maar heb je wel kans op bonussen. Hoe meer klanten je binnen haalt, hoe hoger de bonus. Haal je weinig klanten binnen? Dan krijg je een kleine, of helemaal geen bonus. logistiek werk voor 18-jarige betaald over het algemeen goed en is een stuk consistenter. Het is maar net wat je fijner vindt.

Werk voor 18-jarige zonder diploma

Ben je op zoek naar leuke banen voor 18-jarige, maar heb je nog geen diploma? Wees dan gerust. StudentJob heeft meer dan genoeg werk voor 18-jarige zonder diploma. Bij veel banen voor 18-jarige is het zo dat je leert door gewoon te doen. Bedrijven weten heus wel dat je jong bent en dus nog niet veel werkervaring hebt opgedaan. Wel verwachten ze dan dat je leergierig bent. Door de eerste paar weken veel inzet te tonen en veel vragen te stellen word je steeds beter in je functie. Ook wordt jouw werkgever steeds meer tevreden met jouw aanwezigheid.

Bijbaantjes 18 jaar

Je mag als 18-jarige overal aan het werk. Er zijn dus genoeg opties. Heb je een vlotte babbel en kun je goed verkopen? Ga dan aan de slag in de sales. Ben je een echte krachtpatser? Misschien is een logistieke bijbaan dan iets voor jou. Wil je rij ervaring opdoen? Solliciteer dan op een chauffeur vacature. Hieronder lees je over de populairste banen voor 18-jarige en nemen we je mee in de verschillende mogelijkheden die je hebt. Kom je iets tegen dat erg goed bij je past? Solliciteer dan vandaag nog op StudentJob.

Vakantiewerk 18 jaar

Ben je nog student? Dan zijn de vakantie weken ideaal om flink te cashen! Nu je geen school hebt kun je extra uren draaien. Ga komende zomer aan de slag in een attractiepark, en begin komende winter aan je eerste chauffeur baan. Wanneer je meerdere weken vrij bent en dus veel uren kunt werken als 18-jarige, is het handig om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Door veel vragen te stellen en veel inzet te tonen word je steeds beter in je nieuwe baan. Na de vakantie kun je dan parttime aan de slag bij hetzelfde bedrijf. Je kunt een vakantie baan dus gebruiken als een introductie voor een parttime bijbaan voor 18-jarige.


Horeca bijbaan 18 jaar

Misschien lijkt het je leuk om in de horeca te werken als 18-jarige. Je krijgt een vast uurloon en hebt nog kans op fooi. Heb jij dus uitstekende service geleverd? Dan ga je waarschijnlijk met een paar extra tientjes naar huis. Als horeca medewerker ben je stressbestendig en ben je constant in gesprek met klanten. Je doet ervaring op bij verschillende delen van het bedrijf zodat je overal kunt bijspringen als dat nodig is. Alleen al bij een restaurant kun je leren koken, serveren, afwassen, schoonmaken en bestellingen opnemen. Spreekt één van deze dingen je aan? Solliciteer dan voor een horeca vacature bij jou in de buurt.


Tafel met bestek en eten


Chauffeur bijbaan 18 jaar

Nu je 18 jaar oud bent mag je zelfstandig auto rijden. Als je dan toch dat rijbewijs hebt, kun je het net zo goed gebruiken om wat extra geld te verdienen. Er is tegenwoordig veel vraag naar studenten die pakketjes of boodschappen willen bezorgen. Als chauffeur rijd je een hoop kilometers, na een paar weken word jij dus een ervaren driver. Ook maak je tussendoor een praatje met de klant. Gezellig toch? Ben jij nou op zoek naar chauffeur banen voor 18-jarige? Kijk dan even tussen onze chauffeur vacatures bij jou in de buurt.


Chauffeur bestuurd een bestelbusje

Callcenter bijbaan 18 jaar

Werk je het liefst binnen? Ga dan op zoek naar een callcenter bijbaan. Gelukkig is er in de callcenterbranche genoeg werk voor 18-jarige. Meestal kun je hier twee kanten op, sales of klantenservice. Het grootste verschil tussen deze twee is het salaris. Bij veel sales jobs heb je namelijk kans op bonussen. Haal je veel klanten binnen? Dan krijg je een hoge bonus. Haal je weinig klanten binnen? Dan krijg je een kleine, of helemaal geen bonus. Je hebt dan alleen nog maar je vaste uurloon, wat vaak lager ligt dan andere bijbanen.


Callcenter medewerker

FAQ’s over Bijbaan 18 jaar

  • Waar kan je werken als 18-jarige?

  • Zodra je 18 jaar bent mag je overal werken. Je bent nu volwassen en het enige wat nu nog uitmaakt, is je ervaring en opleiding.

  • Wat is de best betaalde bijbaan 18 jaar?

  • De best betaalde banen voor 18-jarige kun je vinden in de sales. Let op, dit is alleen zodra je goede resultaten behaald. Hoe meer klanten of contracten jij binnen haalt, hoe meer je betaald krijgt.

  • Wat is het minimumloon voor een 18-jarige?

  • Het minimumloon voor een 18-jarige is €5,07 per uur. Gelukkig kom je er al gauw achter dat je via StudentJob makkelijk boven de €10 euro per uur kunt verdienen.

Werk per leeftijd