STUDENTJOB BLOG

In september begint er weer een nieuw studiejaar en daar komen heel wat kosten bij kijken. Hierbij moet je denken aan studieboeken, huur, levensonderhoud, de studie zelf en nog veel meer. Als student heb je meerdere opties om de benodigde financiering rond te krijgen. We zijn natuurlijk allemaal bekend met studiefinanciering, die je uiteraard moet aanvragen. Er zijn echter nog meer manieren om het nieuwe studiejaar te beginnen met een extra zakcentje, door middel van beurzen bijvoorbeeld.

Erasmus beurs

De Erasmus beurs is een subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport. Zo kun je subsidie aanvragen als je in een van deze categorieën valt. Bijvoorbeeld voor onderwijs kun je een subsidie aanvragen als je besluit om in het buitenland stage te lopen of te studeren. Voor meer informatie over de Erasmus beurs en alle verschillende pakketten en subsidies kun je terecht op hun website

 

Zalando's best in class

 

Zalando Beurs
De ´Best in Class´ actie van Zalando geeft jou de kans om wat extra geld te verdienen voor het nieuwe studiejaar. Ben jij een creatief persoon met een goed gevoel voor e-commerce? Dan is dit perfect voor jou.

Het concept is heel eenvoudig:
• Schrijf een essay tussen 2.000 en 3.000 woorden
• Geef antwoord op een belangrijk e-commerce vraagstuk
• Win € 4.000,- en een tweedaagse e-commerce experience bij Zalando in Berlijn

E-commerce vraagstuk: "Hoe kan Zalando ten op zichte van fysieke kledingwinkels een betere online shopping experience bieden in de vorm van inspiratie, stijladvies en de juiste begeleiding?"

Wie kan er deelnemen? Alle inwoners van Nederland die staan ingeschreven bij een opleiding voor het studiejaar 2016-2017 komen in aanmerking. Je hebt t/m 30 juni om je essay in te leveren via bestinclass@zalando.nl (PDF formaat) en de winnaar word dan bekend gemaakt op uiterlijk 14 Juli. Voor meer informatie kijk op de website van Zalando

Andere beurzen

Er zijn in Nederland heel veel beurzen beschikbaar die jou kunnen helpen om het nieuwe studiejaar te financieren. Voor een actuele lijst van alle beurzen kun je een kijkje nemen op Nuffic.nl. Je kan op deze website heel makkelijk op onderwijs en pakketten zoeken, zo vind je heel snel de beurs die bij jou past.

Extra geld verdienen met een bijbaan
Als we het hebben over het financieren van je nieuwe studiejaar kunnen we een bijbaan natuurlijk niet vergeten. Een bijbaan is vaak flexibel en is daarom de perfecte toevoeging aan een studie of de vele activiteiten waar je als student mee bezig bent. Verder kun je een extra zakcentje verdienen en waardevolle ervaring op doen in de praktijk. Bekijk de bijbanen bij jou in de buurt en start binnenkort al!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.