STUDENTJOB BLOG

In het buitenland werken: het kan een droom zijn. Direct uit kantoor op je surfplank springen, de hele dag die vreemde taal om je heen horen en lokale specialiteiten proeven… Maar heb je je ook verdiept in de downsides? Voorkom dat je heimwee krijgt. Neem van tevoren deze vier belangrijke punten in overweging!

Carrière kansen
Verhuizen naar een ander land kan enorm veel kansen en mogelijkheden bieden. Het is daarom ontzettend belangrijk een stad te kiezen, waar je niet alleen graag zou willen wonen, maar waar ook veel mogelijkheden zijn voor jou om carrière te maken.

Deze mogelijkheden verschillen natuurlijk per studie en per vakgebied. Neem daarom goed de tijd om erachter te komen of het land waar je naartoe wilt verhuizen, wel het land is waar voor jou voldoende kansen liggen.

Vrienden en familie
Oost west, thuis best, toch? Dat ligt eraan: hoe vervelend vind je het dat je niet meer met de fiets, maar met het vliegtuig naar je familie en vrienden moet reizen? Skypen en bellen blijft altijd iets anders dan langsgaan.

Aan de andere kant, kan het ook de band met je vrienden en familie juist versterken. Juist omdat je nu ver van elkaar vandaan woont, is het belangrijk tijd voor elkaar te maken, om elkaar te kunnen spreken. Een weekendje naar het thuisfront zal ineens heel speciaal zijn! Natuurlijk kunnen vrienden en familie jou ook komen opzoeken in de vakanties.

Het verhuizen naar het buitenland betekent ook veel nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe vrienden maken. Dit zal in het begin erg spannend zijn, maar de eerste dag van school was ook spannend, en daar heb je ook vrienden gemaakt!

werken in het buitenland

 

Wat kost je levensonderhoud?
Als student weten we helaas maar al te goed hoe het is om te moeten (over)leven met een klein budget. Neem daarom de tijd om erachter te komen wat de kosten zijn om in een ander land te wonen en te leven. Dit kan namelijk enorm verschillen per land en per stad. Bepaal voor jezelf of dit het waard is. Het heeft namelijk weinig zin om te verhuizen naar een ander land, wanneer je geen geld hebt om leuke dingen te kunnen doen in je vrije tijd. Een makkelijke manier om een huis te vinden is via HousingAnywhere. Hier kun je zien wat ongeveer de prijzen zijn voor een kamer of appartement in het land waar je naartoe gaat.

Veiligheid

In de stad waar je woont, weet je precies waar het veilig is en welke plekken je ’s avonds laat beter kunt ontwijken. Elke stad kent dit soort plekken. Wanneer je gaat werken in het buitenland is het verstandig om je hier van te voren in te verdiepen.

Handig bij het zoeken naar een appartement, bijvoorbeeld. Wees je bewust van de omgeving waarin het ligt, welke voorzieningen er in de buurt zijn en of de bereikbaarheid goed is, voor het geval je ’s avonds naar huis moet reizen.

Deze overwegingen maak je overigens niet alleen voor jezelf, maar ook voor je familie. Voor hen is natuurlijk ook fijn om te weten dat jij in een veilige buurt zit.

Wanneer je er allang zeker van bent dat je wilt werken in het buitenland, dan is het verstandig om voorafgaand een paar keer de plaats te bezoeken waar je je wilt vestigen. Op deze manier leer je de plek beter kennen en kan je alvast een beetje we\nnen.

Neem vooral goed de tijd om een keuze te maken. Het is belangrijk om zeker van je zaak te zijn, zodat je er een onvergetelijke ervaring van kan maken! 

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.