STUDENTJOB BLOG

Het einde van het festivalseizoen nadert langzaam maar zeker. Maar dit betekent natuurlijk niet dat je in het weekend alleen nog kunt Netflixen. Ook in het najaar kun je nog steeds al je zorgen en energie kwijtdansen op verschillende festivals. It ain’t over ‘til it’s over!

Gotta love a festival
Waarom houden we eigenlijk zo van het festivalseizoen? Een festival bezoeken alleen voor de muziek en artiesten die er optreden is allang verleden tijd. Steeds meer festivals hebben naast muziek ook andere culturele activiteiten. Daarnaast blijkt dat de sfeer die er op een festival hangt een net zo grote publiekstrekker is. Er wordt zelfs beweerd dat het bezoeken van festivals stress verlagend kan werken! Stress dus vooral niet dat school weer is begonnen. Er zijn namelijk nog genoeg festivals om naar uit te kijken.

mensen op een festival

Into the woods
Niet een, maar twee dagen kun je genieten van de zevende editie van Into the Woods. Dit electronic music festival vindt plaats midden in de bossen van het openluchttheater van Amersfoort. Op 8 en 9 september wordt het bos omgetoverd tot een sprookjesachtige locatie. Twee dagen lang maken genoeg acts, podia en andere faciliteiten er een heerlijk weekend van.

Summerlake festival
Wat is een festival nou zonder goede locatie? Dansen op een zompig grasveld kan in principe ook in je eigen achtertuin. Maar dansen in een supervet aangekleed park? Daar sta je niet elke dag! Een trend op gebied van festivals is dat bezoekers niet alleen maar komen voor de muziek, maar ook voor de locatie. Dat weten de organisatoren van het Summerlake festival maar al te goed. Het festival vindt plaats op 16 september in het Molenvlietpark in Woerden. Bezoekers van dit festival worden vaak verrast door de intieme setting en gemoedelijke sfeer die er hangt. Zowel outdoor als indoor kun je genieten van dit gezellige festival!

Amsterdam Dance Events
Misschien wel het hoogtepunt wat betreft festivals dit najaar: Amsterdam Dance Events. Een festival van drie dagen? Oud nieuws! Try five days of partying. Vanaf 18 tot en met 22 oktober wordt er op maar liefst 120 verschillende locaties in Amsterdam weer volop gefeest. Met meer dan 2.200 artiesten wordt het dance genre gedurende deze week uitgebreid vertegenwoordigd. Op de website van ADE vind je alle informatie.

Zorg dat je op tijd een kaartje scoort voor het festival waar jij graag naar toe wilt! Vorig jaar trok ADE namelijk 375,000 bezoekers en de organisatie verwacht dat het er dit jaar nog meer worden.

Misschien is het festival waar jij graag naar toe wilde uitverkocht. Maar wees niet getreurd, grote kans dat je alsnog een tweedehands kaartje kan scoren! Op deze website kan jij veilig een tweedehands kaartje kopen voor een concert of festival. Er wordt streng gecontroleerd en de organisatie staat niet toe dat er tickets verkocht worden voor meer dan 120% van de originele verkoopprijs. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor een kaartje!

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.