STUDENTJOB BLOG

Na jaren zwoegen op de middelbare school is het nu eindelijk aangebroken: je studententijd. Studententijd staat voor veel studenten gelijk aan op kamers gaan. En dus breekt er een spannende tijd aan: de zoektocht naar een kamer! Deze zoektocht is voor veel studenten nog niet zo eenvoudig… Kleine kamertjes, hoge huurprijzen en veel hospiteeravonden. Heb je eindelijk een plek gevonden, dan mag je vaak de rest van de woning delen met huisgenoten. Misschien denk je dat het leven met huisgenoten drie keer niks is, maar er zitten genoeg voordelen aan!

1. Geen saai moment
In een studentenhuis is het gegarandeerd gezellig. Er is altijd wel iemand in de buurt om even mee te kletsen, een drankje mee te drinken of een avondje mee te gaan stappen. Een groot voordeel wanneer je gaat stappen met je huisgenoten, is dat je nooit ’s nachts alleen naar huis hoeft. Natuurlijk is het ook een stuk gezelliger om midden in de nacht samen een burger te eten bij de McDonalds.

2. Koken
Koken voor één persoon kan soms best saai zijn. Je houdt vaak eten over, wat betekent dat je de dag erna waarschijnlijk weer hetzelfde eet, of je eet net iets te vaak een simpele magnetron-maaltijd. Wanneer je met huisgenoten samenwoont heb je hier geen last van! Samen koken en samen eten, een stuk gezelliger en veel meer variatie. Heb je een keer echt geen zin om te koken, dan is er vast wel een lief huisgenootje die dat wel wilt (waarschijnlijk in ruil voor het doen van de afwas). 

3. Verdeel de huishoudelijke taken!
Ben jij het zat om elke dag weer de afwas te doen? Om steeds weer te stofzuigen en te dweilen? Niet met huisgenoten, dan kunnen jullie namelijk de huishoudelijke taken verdelen. Heb jij in het verleden vervelende ervaringen gehad met huisgenootjes? Niemand die een keer de prullenbak leegde en stapelde de afwas zich altijd dagen op? Met deze website is dat probleem binnen no-time opgelost. Bij huisgenootjes.com vind jij een huisgenoot die bij jou past. Geen ruzie meer over de afwas op deze manier.

studenten samen op de bank

 

4. Samen aan de studie
Het is natuurlijk erg verleidelijk om na je college op de bank te ploffen en niet meer aan school te denken. Maar helaas, soms moet er toch echt wat aan school gedaan worden. Als huisgenoten kun je elkaar motiveren om aan de slag te gaan. Tevens kunnen zij je helpen wanneer je een interview moet houden met iemand of een enquête moet afnemen.

5. Vriendschappen
Het is in het begin misschien spannend om met nieuwe mensen in een huis te gaan wonen. Samenwonen betekent namelijk dat je elkaar ziet, ook op de wat mindere dagen. Maar er kunnen, soms tegen alle verwachtingen in, mooie vriendschappen ontstaan. Vriendschappen waarbij je compleet jezelf kunt zijn en je dus de hele dag in jouw bloemetjespyjama kunt rondhuppelen.

Ben jij op zoek naar een huisgenootje met wie jij jouw interesses kan delen, waarmee jij een leuke vriendschap kan opbouwen? Neem dan zeker hier een kijkje! 

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.