STUDENTJOB BLOG

2018 staat alweer voor de deur en dat betekent dat iedereen weer goede voornemens heeft. En ondanks dat we ons bewust zijn van het feit dat we de goede voornemens toch niet nakomen, proberen we het elk jaar weer. Hier alle clichés op een rijtje, maar ook: wat zijn dan voornemens die wel werken?

1. Meer gaan sporten
De #fitgirls zijn tegenwoordig niet meer uit onze social media tijdlijn weg te denken. Zelf is jouw sportschool abonnement al in geen eeuwen meer gebruikt en daarom is 2018 het perfecte jaar om dit weer te gaan oppakken…


2. Afvallen en gezonder eten
Na alle feestmaaltijden en de kilo’s pepernoten wordt het weer hoogtijd om wat gezonder te gaan eten en wat kilootjes kwijt te raken. Betekent dat geen burger meer eten na het uitgaan? Juist. Laat dan maar zitten.


3. Minder geld uitgeven
December is nou eenmaal een dure maand en juist daarom is er elk jaar weer het voornemen om vanaf januari minder geld uit te geven. Het blijft een lastige… geld sparen is nou eenmaal lastiger dan geld uitgeven.


4. Minder alcohol drinken
Zoals je jezelf waarschijnlijk wel vaker heb beloofd wanneer je op zondagochtend wakker wordt na een avond uit: “vanaf nu ga ik echt minder drinken.” Grote kans dat je dit voornemen al snel vergeten bent bij het eerste de beste feestje van 2018.

5. Vaker familie bezoeken
Het studentenleven laat soms weinig tijd over om even langs de familie te gaan. Aangezien een van de andere voornemens is om minder te drinken (lees: minder feestjes) zou dit betekenen dat je meer tijd hebt om je familie eens een bezoekje te brengen, toch?

6. Stoppen met roken
Staat stoppen met roken nog steeds op jouw lijstje van goede voornemens? Of ga jij liever voor het ‘ik rook alleen in het weekend’ voornemen? In beide gevallen vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Naast het feit dat het slecht is voor je gezondheid, was een ander voornemen om minder geld uit te geven en we weten allemaal dat een pakje sigaretten behoorlijk duur is. Daar kunnen we dus weer een drankje van kopen… of toch niet?

Wat werkt wel?
Leg de lat vooral niet te hoog, de meeste van deze voornemens zijn nou eenmaal moeilijk vol te houden. Onthoud dat het tijd kost om gewend te raken aan een nieuwe gewoonte, geef dus niet meteen op als het even tegen zit. Eis dus niet van jezelf dat je vanaf 1 januari stopt met roken. Spreek in plaats daarvan af om het langzaam af te bouwen, grote kans dat je dat makkelijker volhoudt. Wil je meer gaan sporten? Doe dit dan samen met een vriend of vriendin, zo kun je elkaar motiveren. Door je goede voornemens te delen met je vrienden en familie, kunnen ze jou hierbij helpen. Zo kun je misschien je goede voornemens gaan combineren met je vrienden en familie!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.