STUDENTJOB BLOG

Het is zover! Na een stressvolle verhuizing is de eerste week aangebroken waarin je op eigen benen staat. Of je nu in een compleet andere stad bent gaan wonen of nog een beetje dichtbij huis blijft, het is natuurlijk even wennen allemaal. De eerste week wordt dan ook meteen een hoop duidelijk: dit zijn de 7 gedachten die door je heen gaan in de eerste week op jezelf wonen.

1. Dit had ik veel eerder moeten doen!

Waarom ben ik in hemelsnaam zo lang thuis blijven wonen? Dit is toch het beste wat er is! Vrijheid, geen kansloze regeltjes, thuiskomen wanneer ik dat wil en eindelijk de hele zondag in bed blijven liggen na een avondje stappen. Om vervolgens alleen uit bed te komen wanneer de pizza bezorgd wordt. Yes! Wat een leven!

2. Nu kan ik m’n winkelkar eindelijk volgooien met lekker eten.

Die hutspot kwam me onderhand m’n neus uit. Wat is dat toch met die standaard borden aardappels, groente, vlees? Ik ga voor pasta, rijst en ovenschotels! En natuurlijk mag een zak chips en dat pak koekjes niet ontbreken. Niemand die er iets over zegt en het beste: ik hoef ze met niemand te delen.

3. Vervolgens bij de kassa: Oh, boodschappen zijn toch wel duur..

Ai, dat was flink bloeden bij de kassa. Dit moet ik niet elke dag doen. De volgende keer misschien toch een pak koekjes minder. Of wacht, ik ga gewoon één keer per week in plaats van op het moment dat ik trek heb. Yeah right..

4. Zal ik dan voortaan maar de lamp uitdoen als ik weg ga?

Als we dan toch op de kleintjes gaan letten: toch wel zonde dat die lamp uren staat te branden als ik er niet ben. En dan doe ik meteen iets goeds voor het milieu. Toch?

5. Top! Nu hoef ik de komende weken niet meer schoon te maken.

Alle stof is voorlopig wel verdwenen na die goede stofzuigbeurt van vanmorgen. Niet te geloven dat iedereen zo klaagt over dat schoonmaken. Wacht, zie ik daar nu weer iets liggen?

6. Toch jammer dat die kleding zichzelf niet opruimt.

Van de grond op de stoel. Van de stoel op het bed. Van het bed op de grond. Jeetje, die broek ligt ook altijd in de weg. Oké, misschien moet ik ‘m toch eens in de was gooien.

7. Mama?!

...

Tips nodig om je studententijd de beste tijd van je leven te maken? Kijk eens op Mijn Studentenleven.

Dit artikel is geschreven door één van onze gastbloggers Angélica de Jong.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.