STUDENTJOB BLOG

Londen is een van de meest populaire studentensteden ter wereld voor buitenlandse studenten. De stad heeft een tiental topuniversiteiten als UCL, Imperial College London, en Royal Holloway University of London, en elk jaar meer dan 100.000 buitenlandse studenten. Het hoeft dus ook niet te verbazen dat daar elk jaar ook meer Nederlanders bij zitten. Dit zijn zowel studenten aan de universiteiten als studenten die kiezen voor een taalcursus Engels. We sommen hier 5 redenen op waarom (Engels) studeren in Londen zo populair is.

Londen combineert geschiedenis met moderniteit op een unieke manier

Londen bestaat al sinds de tijd van de Romeinen en heeft altijd al een belangrijke rol gespeeld, zowel als hoofdstad van een wereldmacht als cultuurcentrum voor kunst en muziek. Je vindt er oude en nieuwe gebouwen zij aan zij, musea gewijd aan klassieke of moderne kunst, hypermoderne wijken en stadions of warrige middeleeuwse straatjes. Ben je op zoek naar een complete ervaring, dan is Londen zeker het overwegen waard.

London by night

 

Londen heeft de beste universiteiten

De universiteiten in Londen hebben de beste reputatie ter wereld. De stad heeft niet minder dan drie universiteiten (London School of Economics op de vierde plaats, Imperial College London op de vijfde plaats, University College London op de zevende plaats) die tot de top-tien universiteiten ter wereld behoren.

Universiteit bibliotheek

 

Londen is de plek bij uitstek om Engels te leren in het buitenland

Dat Londen een ideale plek is om Engels te leren in het buitenland spreekt bijna vanzelf. London is de hoofdstad van Engeland en dus de perfecte plek om Engels te studeren in het buitenland. Er zijn verschillende taalscholen speciaal gericht op buitenlandse studenten, waarvan EF de bekendste is.

bibliotheek

 

Londen is een paradijs voor foodies

Behalve gestudeerd moet er ook gegeten worden, en dat weten ze in Londen maar al te goed. Vergeet de slechte reputatie dat Brits voedsel soms heeft. In Londen vind je de beste eetgelegenheden ter wereld. Hou je van klassiek Europees, of misschien juist van Indisch, Pakistaans of Oost-Aziatisch, je vindt het hier allemaal. De beste markten, goedkope of juist exclusieve restaurants en een keuken die de diversiteit van de stad Londen reflecteert… je zal hier zeker niet op je honger zitten.

shoppen in londen

 

Londen is een droom om te shoppen.

Ben je een liefhebber van mode, dan moet je zeker een tijd in Londen verblijven. Hier vind je shopgelegenheid waar wij hier in Nederland enkel van kunnen dromen. In de befaamde Oxford Street vind je bijvoorbeeld grote ketens als Selfridges, John Lewis, Primark en Debenhams. Hier kun je voordelig de beste kleren van grote merken op de kop tikken. Je kan ook kiezen voor de zijstraatjes zoals St Christopher's Place en Berwick Street waar je kleinere unieke boetiekjes zult vinden. Je kan ook kiezen voor de klasse en elegantie van Regent Street en Jermyn Street, waar kleermakers nog steeds hun eeuwenoud beroep uitoefenen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Carnaby Street, Westfield Shopping Centre, Covent Garden en Kings Road.

Bakkerij

 

Dit artikel is geschreven door Education First.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.