STUDENTJOB BLOG

Afleiding, tegenwoordig heeft iedereen ermee te maken. Afleidingen komen vanuit alle kanten en niet alleen door computers en smartphones, zoals veel mensen denken. Helaas hebben veel studenten hier last van en weten zij niet hoe ze hiermee om moeten gaan. Daardoor kunnen ze zich niet voldoende concentreren met een tegenvallend studieresultaat als gevolg. In dit artikel bespreken we 5 dingen die je kan doen om afleiding tijdens het leren te verminderen.

werken met laptop

 

1. Leg je telefoon weg

Je weet zelf ook wel dat jouw telefoon je afleidt, daar heb je ons niet voor nodig om je dat te vertellen. Zorg ervoor dat jouw telefoon tijdens het leren niet in dezelfde ruimte ligt. Je zult dan nog wel de drang hebben, maar nu je telefoon niet naast je ligt zal je minder snel geneigd zijn andere dingen te gaan doen zoals kijken op Instagram, Facebook of Whatsapp. Ga je ergens buitenshuis studeren? Zet hem op stil en leg hem in je tas.

2. Pak alle materialen die je nodig hebt

Voordat je begint leg je alle materialen die je nodig zal hebben alvast klaar. Zo kan je direct aan de slag en hoef je niet ergens naar op zoek te gaan tijdens het studeren. Je kunt zonder onderbreking verder gaan. Heb jij nog studiematerialen nodig? Kijk dan op StudeerSnel.nl. Daar kun je alles vinden wat je nodig hebt voor je studie.

3. Laat mensen weten dat je aan het leren bent

Als je thuis woont, zeg dan tegen je familie dat je voor een tijdje niet gestoord kan worden omdat je aan het studeren bent. Hetzelfde geldt als je op kamers woont. Je familie en huisgenootjes begrijpen dit vaak wel en zullen ook wat stiller zijn zodat ze je niet storen.

4. Gebruik de Pomodoro techniek

Het idee hierachter is dat je voor een bepaalde tijd aan iets werkt en dan een kleine pauze neemt. Je moet zonder excuses aan één stuk door werken totdat je een kleine pauze hebt. Je kan bijvoorbeeld 30 minuten studeren en daarna heb je 5 minuten pauze. In de pauzes moet je uit je leerruimte zijn en mag je alles doen wat je wilt behalve aan je mobiel zitten en op social media gaan. De Pomodoro techniek zal ervoor zorgen dat je concentratie beter wordt doordat je een bepaalde tijd hebt om aan iets werken. Ook kan je tijdens de pauzes jezelf belonen zodat je gemotiveerd blijft.

5. Bestudeer om de zoveel tijd een ander onderwerp

Na een tijdje ben je het zat om dat ene onderwerp te blijven bestuderen waardoor je motivatie minder wordt. Om dit te voorkomen kan je bijvoorbeeld om het uur of om de 2 uur wisselen van vak. Je bent dan blij dat je aan iets nieuws kan gaan beginnen. Bovendien zul je tevreden met jezelf zijn want je hebt voor meer dan één vak geleerd! Kom maar op met die schouderklopjes.

Probeer deze tips uit en zie snel resultaat! Wie wil dat nou niet?! Minder afleiding tijdens het leren = betere concentratie = goede resultaten!

Voor meer tips en interessante artikelen kun je naar StudeerSnelBlog.nl gaan.

Dit artikel is geschreven door Daniel van de Craats van StudeerSnel.nl.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.