STUDENTJOB BLOG

Boodschappen, studieboeken, dagjes weg, winkelen, sporten en ga zo maar door. Allemaal even belangrijk tijdens jouw studententijd. Helaas heb je geen geldboom in je tuin. Om ervoor te zorgen dat je toch alles kunt doen én aan het einde van de maand nog geld op je rekening hebt staan hebben wij de meest handige kortingskaarten voor je op een rijtje gezet.

 

geld

1. De Knaek-pas

Voor slechts €15,- per collegejaar kun je gebruik maken van kortingen in 28 Nederlandse en Belgische steden. Van een tweede gratis lunch tot 11% cashback; deze pas geeft je korting op eten, kleding, computers, verzekeringen en meer. En omdat studenten liever hun telefoon meenemen dan hun portemonnee, heb je de pas niet eens nodig. Laat de app zien bij je aankoop en de korting wordt verrekend! 

2. AH-bonus kaart

Wie kent hem niet, de AH-bonus kaart! Kijk tijdens het maken van je weekmenu altijd even op de Albert Heijn website wat de bonusaanbiedingen zijn voor die week en vergeet niet de bonus recepten te bekijken. De bonuskaart, die je ook kunt gebruiken als sleutelhanger, helpt menig student gezond de maand door te komen, maar is ook perfect in te zetten voor feestjes. Wie wil nou niet zijn sleutelhanger gebruiken om goedkoper bier te kopen?!

3. De McDonalds app

Onmisbaar voor iedere student; de McDonalds app. Een snack voor tijdens het studeren, een McFlurry als dessert, een burger voor in de trein, of een ontbijtje na een lange nacht feesten, de McDonalds heeft het allemaal. En als je de app (gratis) downloadt op je telefoon, kun jij altijd gebruik maken van de tijdelijke aanbiedingen! Vaak krijg je twee menu’s voor de prijs van één of krijg je toegang tot extra euroknallers. Nodig je studiegenoten dus snel uit voor een korte pauze!

4. Pathé Unlimited

Of je nu een avondje wilt relaxen met vrienden, een paar uur niets te doen hebt tussen je colleges door of een goedkope date wilt, met de Pathé Unlimited pas heb je altijd een goede invulling voor je tijd. Voor slechts €20,- per maand kun je onbeperkt naar de film en krijg je 10% korting op hapjes en drankjes. Wel betaal je een toeslag voor 3D en IMAX films. Ga je voor de Pathé Unlimited Golden Card (€28,- per maand), dan betaal je hier geen toeslagen voor en krijg je zelfs 25% korting op snacks. Wat wordt jouw volgende film?

5. Basic-Fit abonnement

Na al die films en dat goedkope eten en drinken is het natuurlijk belangrijk ook wat aan sport te doen. Gezien sportscholen vaak duur zijn, is Basic-Fit dé ultieme oplossing. Sport onbeperkt voor slechts €19,99 per maand! Het is ook toegestaan om je abonnement te delen met bijvoorbeeld je huisgenoten, dus overtuig hen om twee passen te kopen en wissel steeds door. Zo kan iedereen sporten en ben jij bijna geen geld kwijt!

Deze vijf kortingspassen en apps zijn onmisbaar in het leven van de gemiddelde student. Daarnaast heb jij natuurlijk ook je eigen interesses en winkels waar je graag dingen koopt. Vergeet niet om daar een klantenkaart aan te vragen. Of het nu van de IKEA, Hema of Hunkemöller is, je spaart al snel voor flinke kortingen en je hoeft er niets voor te doen. Vaak kun je de klantenkaart uploaden op je telefoon en hoef je hem dus niet eens mee te nemen. En gooi die stapel met reclamefolders niet in een keer weg, maar blader ze door. Misschien dat het wasmiddel dat je normaal gesproken in de supermarkt koopt nu nét in de uitverkoop blijkt te zijn bij de Kruidvat... let op de kleintjes!

Dit artikel is geschreven door één van onze gastbloggers Puck van Eijk.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.