STUDENTJOB BLOG

De koude wintermaanden zijn voorbij en het weer wordt eindelijk beter. Mei is een geliefde maand. Niet alleen omdat de temperatuur stijgt, maar ook omdat je een aantal officiële vrije dagen cadeau krijgt. Niets voor niets is er dus veel te doen in deze maand. Hieronder vind je een overzicht van activiteiten in mei:

Food

Wat is er nou leuker dan in de buitenlucht verschillende soorten eten en drinken uit proberen? Ben jij een echte fan van leuke en speciale lekkernijen en houd je van een gezellig sfeertje? Bezoek dan zeker een van de foodtruck festivals in mei! Enkele voorbeelden zijn Rollende Keukens in Amsterdam en TREK in Utrecht, Rotterdam en Maastricht. Van vreetkarren tot culinaire hoogstandjes en van BBQ-boys tot keukenprinsessen: je kunt het allemaal vinden bij deze festivals. En ook nog onder het genot van live muziek.  

Zijn drankjes toch meer jouw ding? Bezoek het enige echte Gin Festival! Doe mee aan verschillende masterclasses, seminars en proeverijen, allemaal in het teken van gin. Na al die GT’s toch honger gekregen? Gelukkig zijn er ook volop food trucks aanwezig.

food truck festival

Festivals

Mooi weer schreeuwt om een festival. Want zeg nou zelf, lekker buiten, zonnebril op en dansen tot de late uurtjes. Het ultieme gevoel van vrijheid. Inspiratie nodig? Wat dacht je van een festival op Bevrijdingsdag (5 mei)? In Amsterdam, Utrecht, Groningen en Leeuwarden worden verschillende festivals georganiseerd. En in 14 steden in Nederland kun je naar de welbekende Bevrijdingsfestivals. Het oudste en grootste festival vindt plaats in Haarlem genaamd Bevrijdingspop. Dit feestje is zelfs helemaal gratis!

Elk weekend een andere festival? Check dan bijvoorbeeld ook eens Thuishaven, het Jazz Festival, Pleinvrees Festival am Strand en Diynamic. Tip: een overzicht van de leukste festivals vind je gemakkelijk via Facebook events.

festival

Sport

Ben je op zoek naar meer spanning en sensatie? Bezoek dan eens één van de sportevenementen die plaatsvinden deze maand. Ben je een echte doorzetter? Doe dan gewoon zelf mee! In mei vindt de Urban Trail plaats in Rotterdam. Dit hardloop concept houdt in dat je al hardlopend de stad ontdekt inclusief de binnenkant van gebouwen en smalle steegjes. Net even anders dan jouw standaard hardlooprondje!  

Wil je je grenzen een keer echt verleggen? Ga dan de strijd aan met modder en geef je op voor de Viking Run. Of sta je toch liever aan de kant te kijken? Tijdens het Pinksterweekend verandert de haven van Scheveningen in het hart van de Nederlandse wedstrijd zeilsport, de North Sea Regatta.

zeilen

Cultuur

Wil jij deze dagen gebruiken om wat meer te weten te komen over de Nederlandse cultuur? Dan staat een bezoek aan het Keukenhof bovenaan jouw lijstje. Dit park vol met bloemen is dé toeristenstrekpleister van Nederland maar de meeste Nederlanders zijn er zelf nooit geweest. Daar moet verandering in komen! Je kunt dit park nog bezoeken t/m 13 mei dus pak je kans en poseer tussen alle toeristen.

Klassieke Porsche’s, Alfa Romeo’s en Bentley’s spotten? Dat kan! Deze auto’s rijden in ongeveer 6 dagen van Frankrijk naar Noordwijk, een tocht genaamd de Tulpenrallye. De boulevard van Noordwijk wordt ingericht als een echt circuit waar de auto’s zo snel mogelijk een eindsprint moeten afleggen.

Wil je toch liever een keer van het boerenleven proeven? Op 11 en 21 mei openen 58 boerenfamilies hun staldeuren om ons kennis te laten maken met het boerenleven tijdens de Open Boerderijdagen. Geef toe, je hebt je vast wel eens afgevraagd hoe het boerenleven er nou echt aan toegaat? Deze dag geeft je een realistischer beeld dan Boer Zoekt Vrouw! 

koe

 

 

 

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.