STUDENTJOB BLOG

Heb jij besloten om te verhuizen naar het prachtige Frankrijk? In dit artikel zullen wij, van LivinFrance, een aantal belangrijke tips op een rijtje zetten die je zullen helpen bij organiseren van jouw verblijf in Frankrijk.

Post versturen

Als je iets te versturen hebt, zoals brieven of pakketten, is het goed om te weten waar je enveloppen, postzegels en ga zo maar door, kunt kopen. Veel supermarkten hebben een verkooppunt voor postzegels en enveloppen kunt. Natuurlijk kun je ook gewoon naar een postkantoor gaan - in Frankrijk heet dit "La Poste" - waarvan er enkele in de grote steden zijn. Je kunt ook allerlei briefpapier kopen bij elke tabakswinkel.

Zo vul je een envelop in:

Naam van de geadresseerde (1); adres van de geadresseerde (2) - postcode en plaats (3); de postzegel bevindt zich in de rechterbovenhoek (4); op de andere zijde van de enveloppe, indien de brief om welke reden dan ook moet worden teruggestuurd, dien je je eigen gegevens op te schrijven (5).

Je hebt een postzegel nodig voor elke brief van minder dan 20 g - als jouw brief meer dan 20 g weegt, moet je een tweede stempel op de envelop plakken.

Als je jouw brief in een brievenbus wilt doen, moet je kijken in welk slot je de brief plaatst. Links is binnen jouw district, rechts is wereldwijd en andere districten - maar dit is meestal gemarkeerd, dus maak je geen zorgen. Als je pakketten wilt verzenden, moet je ze op het postkantoor posten.

Openbaar vervoer

In elke grote stad heb je een goed ontwikkeld verkeersnetwerk. Hoofdzakelijk bussen, maar ook metro's of trams. Meestal zijn er controleurs onderweg, dus koop zelf een ticket, anders betaal je een boete, die niet erg laag is in Frankrijk. Je kunt buskaartjes rechtstreeks bij de buschauffeur kopen, maar als je de bus vaker gebruikt, kun je overwegen om een jaarkaart te kopen. Je kunt met deze jaarkaart ook gebruik maken van de tram en metro.

In de afgelopen jaren zijn veel Franse steden begonnen met het uitbreiden van hun openbaar vervoersnetwerk, wat betekent dat je ook "fietsstations" zult zien waar je een fiets kunt lenen.

Drinkwater

Het water uit de waterleiding kun je zonder problemen drinken.

Een bankrekening openen

Een Franse bankrekening maakt het gemakkelijker om jouw facturen te betalen, omdat je dan geen toeslag hoeft te betalen.

LivinFrance biedt een aantal servicepakketten aan als je problemen hebt of geen tijd hebt om jouw bankrekening in te stellen. Met een Franse rekening kun je ook cheques incasseren, die nog steeds erg populair zijn in Frankrijk.

Zo vul je een cheque in:

Vermeld het bedrag in letters op (1); de naam van de persoon/het bedrijf waaraan de cheque wordt uitgereikt (3); het bedrag in cijfers (2); de plaats waar je je bevindt op dat moment (4), datum (5) en handtekening (6).

Voor meer vragen over wonen in Frankrijk kun je contact opnemen met LivinFrance. Je kunt ook hulp vinden op de Franse StudentJob.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.