STUDENTJOB BLOG

Generatie Y, zoals de millennials ook wel worden genoemd, is openlijk aan het daten geslagen. Dit was vier jaar geleden niet zo vanzelfsprekend als nu. Sindsdien is het fenomeen online dating geëxplodeerd en zijn er talloze dating diensten als paddenstoelen uit de grond gestampt. Hoe banen we ons een weg tussen al deze mogelijkheden en wat zijn de nieuwste trends op het gebied van dating? Blijf kalm en lees rustig verder…

Dating gedrag online

Aangezien het online dating avontuur steeds vaker online begint, zien we een verschuiving van mentaliteit en gedrag, en niet altijd in positieve zin. Om dit helder in kaart te brengen, onderscheiden we drie belangrijke gedragingen die je ongetwijfeld wel zal herkennen (in jezelf of anderen).

Van ghosting naar orbiting

Ghosting; gedrag waarbij een persoon die je aan het daten bent, plots alle vormen van communicatie afkapt en verdwijnt. Zó 2017. Tegenwoordig draait het allemaal om orbiting. En nee, het heeft niks te maken met een soort buitenaards ritueel. Oribiting is een term die wordt gebruikt om in het zicht te blijven op social media. Je ziet elkaar weliswaar niet meer face-to-face maar hij/zij volgt nog steeds je posts op social media.

Een geoefende orbiter zal wellicht je tekstberichten negeren maar liked wel je laatste instagram post. Deze mixed signals kunnen je eindeloos frustreren en het is daarom niet de moeite waard om je hierover druk te maken. Het beste is om dit gedrag tijdig te herkennen en jezelf te bewapen. Niet iedereen is tenslotte van steen :-).

Submarining

Net als een duikboot verdwijnt je potentiële date van de radar in de diepe wateren van non-communicatie. Na een periode van radiostilte is er dan plots de intensieve communicatie alsof hij/zij nooit is weggeweest. Onduidelijk blijft waar zijn/haar aandacht al die tijd is gebleven in de aanloop van een (vervolg)date. De intensiteit waarbij het contact weer wordt opgepakt is een verschil als dag en nacht.

Breadcrumbing

Wanneer je sporadisch een bericht ontvangt, kan dat betekenen dat je te maken hebt met een ‘kruimelaar’. Diegene is op zoek naar een snelle manier zijn/haar ego een boost te geven door suggestieve tekstberichten. Net als in Hans en Grietje geven deze broodkruimel-berichten kleine stukjes van valse hoop. Trap er niet in, want de kruimelaar investeert te weinig in jou om van die luie bank af te komen.

Millennials zijn meer romantisch dan sexy

Gelukkig zijn er ook een hoop positieve kanten te benoemen aan de moderne manier van de liefde vinden. Door de grote aanwas van singles op dating apps is het nu makkelijker dan ooit om in een korte tijd nieuwe mensen te ontmoeten.

Ben je ook meer op zoek naar romantiek? Ga dan met deze nieuwe kennis op pad en maak vandaag nog een account aan op HappyPancake.nl.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.