STUDENTJOB BLOG

Elke ochtend weer dat moment: de wekker gaat. En of deze nu om zes uur gaat of om tien uur, het blijft toch elke keer weer een ellende om die dekens van je af te slaan. En die snooze functie is ook behoorlijk gevaarlijk. We kunnen dit moment niet veel leuker maken, maar toch zijn hier een aantal tips waardoor je voortaan net iets makkelijker je bed uit komt.

wekker

1. Zet je wekker vijf minuten eerder. Nog eerder?! Ja, echt. Wanneer je de wekker net iets eerder zet, kun je even rustig wakker worden in plaats van meteen recht overeind te moeten zitten. Hierdoor voel je je die ochtend minder gestrest.

2. Zorg dat je een warme badjas naast het bed hebt liggen. Buiten de dekens is het altijd zo koud! Dit houd je waarschijnlijk tegen om dat bed uit te komen. Wanneer je meteen iets warms aan kan trekken, voelt het als een minder grote drempel.

3. Leg je telefoon net te ver weg om erbij te kunnen. Zo is de neiging niet zo groot om eerst een half uur alles op je telefoon te checken in bed. Je moet je bed uit om iets te kunnen zien en als je er eenmaal uit bent, kun je er net zo goed uit blijven.

4. Beloon jezelf met een lekker ontbijt. Eten is altijd een goede drijfveer om op te staan, dus voor die lekkere pancakes wil je je bed wel uitkomen!

5. Bereid de avond van te voren al voor wat je aantrekt en meeneemt. Dan voelt het ’s ochtends niet als zo’n enorme berg aan activiteiten die je moet ondernemen. Én je kunt net ietsje langer blijven liggen. Dubbel voordeel!

6. Laat de gordijnen op een kiertje. Wanneer het ’s ochtends licht wordt, voelt je lichaam aan dat je wakker moet worden. Hierdoor word je dus geleidelijk wakker in plaats van zo’n abrupte wekker.

Natuurlijk zal het de ene keer makkelijker gaan dan de andere, maar we hopen dat je met deze tips voortaan minder moeite zult hebben met opstaan. En bedenk maar zo; je bent niet de enige die er last van heeft! Slaap lekker!

Dit artikel is geschreven door één van onze gastbloggers Angélica de Jong.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.