STUDENTJOB BLOG

Voor de meesten is dit misschien wel het lastigste moment in hun leven: het maken van een studiekeuze. Er zijn zoveel studies leuk, maar iets wat écht goed bij je past is vaak moeilijk te vinden. Mocht je er wel al helemaal uit zijn: congratz! Heb je een hele specifieke interesse, blijf dan even hangen, want de perfecte studie zou voor jou nog wel eens tussen dit rijtje kunnen zitten.

1. Ethisch hacken

Hoezo, hackers zijn alleen maar slechte mensen? In Engeland denken ze daar heel anders over. Je kunt op de Coventry University opgeleid worden tot ethisch hacker. Dit betekent dat je de ‘slechte’ hackers opspoort en ervoor zorgt dat zij opgepakt worden of bepaalde informatie niet meer kunnen krijgen. Jij wordt dus de held van het world wide web! Affiniteit met computers is dan wel gewenst.

2. Wildlife cameraman (of vrouw natuurlijk)

Kan je geen genoeg krijgen van die prachtige wildlife documentaires op National Geographic? Dan zou deze studie nog wel eens wat voor jou kunnen zijn. Je gaat namelijk op allerlei verschillende plekken in de natuur filmen, waar je leert je eigen natuurfilm te ontwikkelen. Deze opleiding duurt slechts 3 tot 6 maanden en is te volgen aan de University of the West of England in Bristol.

3. Equestrian Psychology and Sports Science

Ben jij al je hele leven een echte paardengek? Dan is deze studie zeker wat voor jou! Je leert hier meer over de psychologische kant tussen paard en mens. De band tussen jou en je paard zal ongetwijfeld goed zijn, maar als je je echt meer wil verdiepen in het gedrag en jullie band, dan is het woord ‘begrip’ erg belangrijk. Uiteraard is er een groot praktisch en sportief gedeelte tijdens deze studie. Je kunt deze opleiding volgen aan de Nottingham Trent University.

4. Zombie studies

Ben jij ready voor de zombie apocalypse? Met deze studie zeker wel. Nee, je kijkt niet constant filmpjes en verkleden is er ook niet bij. Je leert meer over het werk wat hiervoor nodig is. Denk daarbij onder andere aan het schrijven van horror scripts en storyboards. Je kunt deze studie volgen aan de University of Baltimore, uiteraard in Amerika.

Het kost wat, maar dan heb je ook wat! Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel inspiratie opgedaan om in het buitenland een studie te volgen. Of juist niet, en kies je liever voor een studie als Economie of Geschiedenis. Er zijn in ieder geval genoeg opties om uit te kiezen…

Dit artikel is geschreven door één van onze gastbloggers Noëlle van de Laar.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.