STUDENTJOB BLOG

De studententijd. Het is de ideale tijd om op reis te gaan. Het zou zonde zijn om deze reistijd alleen te besteden aan vakantiebestemmingen dichtbij huis. Ontdek de wereld en bouw compleet nieuwe ervaringen op. Steeds meer studenten volgen dit motto en boeken een vakantie naar Indonesië. Hierbij is Bali één van de hotspots waar vele studenten naartoe gaan. Op Bali zijn zoveel activiteiten die je kunt doen. Je kan gaan snorkelen of duiken, dolfijnen spotten en excursies bijwonen naar prachtige plekken.

Bali

Amed
Voor de mooiste snorkel ervaring van je leven, moet je gaan snorkelen in Amed. Je kan op meerdere plekken langs de kust snorkelen. Je kan daar ter plekke het benodigde materiaal huren en prachtige vissen zien. Bovendien kun je ook duiken bij een bijzonder scheepswrak, de ‘USS Liberty’. Dit was een Amerikaans schip dat door toedoen van de Japanners in WOII is gezonken. Hiernaast heb je ook nog andere locatie waar je zou kunnen duiken, maar dit scheepswrak is toch zeker wel het hoogtepunt. Daarnaast bestaat er een kans dat er vanaf het strand dolfijnen te spotten zijn. Wil je deze kans iets vergroten? Dan kun je beter bij de lokale schippers een boottocht boeken. Een andere plek waar dolfijnen te spotten zijn is Lovina. Indien je een rondreis Indonesië boekt, zijn vaak niet beide plaatsen inbegrepen. Dus als je beide plaatsen wil bezoeken, moet je daar even goed op letten.

Sidemen
Sidemen is een rustige plek waar je veel groen zult zien en wordt ook wel gezien als het geheim van Bali. Als je alle toeristen even zat bent om je heen, is dit de ideale plek. Veel toeristen hebben deze plaats nog niet ontdekt en het is daarom nog zeer lokaal. Daarnaast staat het bekend om zijn rijstvelden die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Dus als je weer even één wil worden met de natuur en even de rust op wil zoeken, is dit zeker de place to be!

Bali

Tenganan
Om een beetje echte Indonesië cultuur op te snuiven, is een excursie naar Tenganan super geschikt. Het is een zeer traditioneel Aga dorp. De Bali Aga is een oud Indonesisch volk dat leeft volgens eigen regels die al generaties meegaan. De inwoners daar zijn heel vriendelijk en informeren je graag over het leven in Tenganan zelf. Ook vertellen zij graag over eeuwenoude tradities, waarop hun leefwijze deels is gebaseerd.

Naast de bovengenoemde plekken is Ubud ook zeker een plek die je gezien moet hebben. Wil je meer weten over Ubud en andere leuke spots op Bali? Kijk dan voor meer informatie op 123 Reis Blog.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.