STUDENTJOB BLOG

Hobby’s. Wie heeft ze nog? We lijken ze vergeten te zijn. Wat vroeger zo vanzelfsprekend leek, is nu alleen nog een herinnering. De balletles, de voetbaltraining, de zwemles, knutselen en schilderen, daar hebben we nu toch helemaal geen tijd meer voor? Zonde, want wat doe je dan als je ontspanning zoekt?

Sporten
Sporten is hartstikke gezond, dat weten we allemaal. Vind je het niks om in een sportschool bezig te zijn of wil je niet meer naar een drukke sportvereniging? Ga wandelen. Bezoek het dichtstbijzijnde park, bos of strand en wandel. Het is heerlijk om je hoofd leeg te maken en te luisteren naar de geluiden van buiten. Is de hond ook blij en meteen uitgelaten. En het beste van allemaal: het kost je niks!

Tekenen en schilderen
Je hoeft geen Van Gogh of Picasso te zijn om te gaan schilderen. Het fijne aan schilderen is dat dit óók je hoofd leegmaakt. Je bent gefocust op wat je aan het doen bent, het enige dat bestaat is je schildersdoek en kwast. Weet je niet wat je moet tekenen? Er bestaan heel veel kleurboeken voor volwassenen.

Muziek
Heb je vroeger een instrument gespeeld of heb je altijd al een instrument willen spelen? Pak het weer eens op of ga het leren! Misschien krijg je wel spijt als je het nooit hebt geprobeerd. Je verliest er niks mee, je kunt alleen maar winnen. Geef je concerten in de badkamer? Waarom niet eens een zangles nemen? Wie weet hoe leuk je het vind om te leren.

Koken en bakken
Hou je ervan om in de keuken te staan? Maak wat extra. Of probeer eens iets nieuws. Wat je over hebt kun je altijd in de vriezer bewaren of weggeven. Daar maak je vast iemand blij mee. Met een klein gebaar kun je al een glimlach op iemands gezicht toveren.

Lezen
Pak dat ene boek uit de kast dat je al jaren van plan bent te lezen. In een goed boek kun je in een andere wereld terecht komen en je eigen even vergeten. Het is goed voor je vocabulaire en leuk!

Vrijwilligerswerk
Wil je iets goed doen voor je omgeving? Ga vrijwilligerswerk doen. Help ouderen, laat honden uit van het asiel, organiseer een spelletjesdag met vluchtelingen. Er zijn zoveel stichtingen die vrijwilligers zoeken en alle hulp kunnen gebruiken.

Ga erop uit en zoek iets wat je leuk vind. Hoe fijn was het als kind om weer naar je balletles, voetbaltraining of zwemles te mogen. Ga spelen! Maak plezier! Het is de beste ontsnapping aan deze ‘alles moet meteen perfect’ maatschappij. Probeer iets nieuws. Het maakt niet uit als het niet in één keer lukt, als je maar plezier hebt!

Er zijn veel hobby’s die je ook voor één dag kunt doen. Je kunt klimmen in een klimhal, cursussen nemen, paardrijden/buitenritten maken, een dansles nemen. De mogelijkheden zijn eindeloos. En het mooiste van alles is dat je het ook nog eens samen kunt doen. Dus heb je weer eens met een vriendin bij datzelfde café afgesproken waar jullie elke week komen? Deze keer niet!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.