STUDENTJOB BLOG


Op kamers

Yes! Na de zoveelste keer hospiteren heb je eindelijk een kamer kunnen bemachtigen in je studentenstad. Nooit meer in een overvolle trein, maar gewoon lekker op de fiets naar college of werkgroep. Het enige probleem is dat je kamer veel kleiner is dan je kamer bij je ouders. Wij helpen je op weg met inspiratie en handige tips zodat jij jouw kleine kamertje kan omtoveren naar je eigen kleine paleisje!

Maak gebruik van lichte kleuren

Heb je een kleine studentenkamer? Maak dan gebruik van lichte kleuren. Donkere kleuren laten jouw kamer namelijk kleiner ogen. Kies voor witte muren en maak gebruik van accessoires in lichte kleurtjes. Kies ook voor lichte meubels, bijvoorbeeld een bed van licht hout met wit beddengoed en een witte kast. Wanneer alles in je kamer een lichte kleur heeft zal het snel groter, rustiger en als een geheel ogen.

Minimalistische stijl

Kies voor minimalistische stijl in je kamer. Een robuuste kast en een bureau met brede poten zorgt ervoor dat je kamer al snel gevuld is. Bij de Scandinavische stijl wordt er gebruik gemaakt van minimalistische meubels in lichte kleuren. De meubels stralen rust en ruimte uit en zijn gemakkelijk te combineren met de leukste accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een minimalistisch bureau met een mooie Scandinavische stoel.

Ga de hoogte in

Heeft jouw kamer een klein oppervlakte? Ga dan de hoogte in! Accentueer deze hoogte dan met verticale lijnen. Hoge gordijnen of behang met strepen in de hoogte zorgen ervoor dat je kamer hoger lijkt. Daarnaast kan je ook met je meubels de hoogte in. Maak bijvoorbeeld gebruik van een hoogslaper. Door je bed van de grond af te halen heb je nog een hele ruimte onder je bed die je kunt gebruiken als je eigen inloopkast of mini studieplek.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Niet alleen handig om je outfit te checken voordat je de deur uitgaat. Spiegels zorgen er namelijk voor dat je kamer groter lijkt. Kies bijvoorbeeld een grote spiegel aan de wand of ga voor een combinatie van een paar kleinere ronde spiegels. Achter deze spiegel kan je zelfs je toiletspullen opbergen!

Planten

Een plant in je kamer is een leuke eyecatcher. Daarnaast hebben planten ook nog andere positieve effecten. Planten zorgen voor meer zuurstof in je kleine studentenkamer. Dit zorgt ervoor dat je beter slaapt en uitgerust wakker wordt. Wel zo fijn als je na een late avond weer vroeg naar college moet! Daarnaast zorgen planten voor een lekkere geur in je kamer.

Opbergruimte

Zorg voor genoeg opbergruimte. Door al je kleding en spullen op te ruimen, oogt je kleine studentenkamer groter. Je kunt heel creatief zijn met opbergruimte. Maak gebruik van de ruimte onder je bed. Je wintergarderobe, een extra dekbed, oude boeken en tijdschriften, spullen uit je jeugd of je administratie mappen. Je kunt het allemaal verstoppen onder je bed. Daarnaast zijn wandplanken een ideale en voordelige manier om opbergruimte te creëren. Hang ze boven je bureau, boven je kledingrek of boven je bed. Opbergruimte heb je nooit genoeg!

Lampen

Goed licht is natuurlijk belangrijk op een studenten kamer. Naast een mooie lamp aan het plafond, is het belangrijk om een bureaulamp te hebben tijdens het studeren. Ook kun je met licht verschillende hoekjes en een gezellige sfeer te creëren. Zet bijvoorbeeld een mooie vloerlamp in de hoek van je kamer en creëer een gezellig hoekje.

Heb jij zelf nog tip voor het inrichten van je kamer? Deel ze hieronder!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.