STUDENTJOB BLOG

‘Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan’.. De pepernoten en chocoladeletters liggen alweer een tijdje in de winkel. Dit kan maar één ding betekenen: Sinterklaas komt weer naar ons land! Zie je je geld al uit je portemonnee vliegen? Geen paniek! Ondanks dat december een dure maand is, is het ook een hele gezellige maand met veel feestjes en nog belangrijker cadeautjes. Wil jij dit jaar ook Sinterklaas vieren in je studentenhuis, met je huisgenoten of je vriendengroep, maar heb je nog geen idee hoe en wanneer? Wij verzamelde wat leuke ideeën voor een heerlijk avondje!

Lootjes trekken
De klassieker wanneer het aankomt op Sinterklaas vieren; trek met z’n allen lootjes en spreek een budget af waar iedereen het mee eens is. Pakken jullie groots uit en gaan jullie voor surprises of maken jullie het jezelf makkelijker door te kiezen voor een gedicht met een cadeautje?

Hebben jullie unaniem besloten dat het surprises worden en heb jij geen idee waar je moet beginnen? Ga na van wie of wat diegene een enorme fan is. Knutsel het hoofd van Justin Bieber na of maak het logo van Feyenoord als je huisgenoot groot fan van Ajax is. Met een doos en wat gekleurd papier is dit zo gemaakt. Heb jij écht geen tijd maar wil je toch een grappige surprise? Vul dan een grote pot met confetti. Vervolgens kan je daar het cadeautje of een speurtocht naar het cadeau in doen. Zeker dat jij de feestelijkste surprise hebt!

Dobbelen
Heb je door het drukke studentenleven (lees: feesten en netflixen) geen tijd om een gedicht van vier kantjes te verzinnen? Begrijpelijk! Ga voor een makkelijkere, maar net zo leuke oplossing: dobbelen! Bespreek ook hier van te voren een budget waar iedereen het mee eens is en shoppen maar. Je kunt ook afspreken dat iedereen iets van zijn of haar kamer meeneemt. Heb je nog een Action item in je kamer liggen waar je niks meer mee doet? Pak het in en leg het bij de dobbel cadeautjes. Misschien is een van je huisgenoten er super blij mee en jij bent er mooi vanaf: win-win!

Je kunt dobbelen met één of meerdere rondes. Als je de standaard dobbelspel regels niet leuk vindt verzin dan samen met jouw huisgenoten eigen spelregels. Als je 3 gooit moet je een liedje zingen, bij 4 moet je een shotje nemen en als je 6 gooit mag iedereen een cadeautje uitpakken behalve jij. Hilarische momenten gegarandeerd!

Speel een Oud-Hollands bordspelletje
Bordspelletjes met Sinterklaas? Kan gewoon! Ganzenborden, mens-erger-je-niet of 30 seconds zijn ideaal voor een heerlijk avondje. Spreek ook hier een budget af en koop hiervoor wat kleine cadeautjes. Verzin nieuwe spelregels bij de vakjes of verzin quizvragen over elkaar die je in het spel verwerkt. Weet jij hoe de kat van je huisgenoot heet? Dan mag je een cadeautje pakken. Houd alle cadeautjes ingepakt, pas als het spel is afgelopen mogen de cadeautjes uitgepakt worden. Een originele manier om Sinterklaas te vieren en je leert elkaar nóg beter kennen.

Sinterklaas

Zet een speurtocht uit door jullie huis
Wil je het helemaal anders aanpakken dit jaar? Organiseer een speurtocht door het huis samen met jouw huisgenoten. Koop allemaal leuke cadeautjes en verstop ze door het hele huis. Als het startsein gegeven is, mag iedereen tegelijkertijd gaan zoeken. Maak het spel nog leuker door ook fopcadeaus of flessen drank te verstoppen (die uiteraard meteen moeten worden opgedronken). Zorg er aan het eind van de speurtocht voor dat iedereen met evenveel cadeaus teruggaat naar zijn/haar kamer. Fijne Sinterklaas!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.