STUDENTJOB BLOG

Tijdens een drukke school- of stagedag is een goede lunch heel belangrijk. Elke middag naar de bakker, eten laten bezorgen of eten kopen in de cafetaria? Hartstikke lekker natuurlijk maar niet goed voor je portemonnee. Geen kantine of horeca in de buurt van je stage en toch goed willen lunchen? Of net even zin in iets anders? Om toch lekker te kunnen lunchen is het een prima oplossing om zelf een lunch mee te nemen vanuit huis. Een broodje kaas of hagelslag verveelt nogal snel, daarom geef ik je hier tips voor een goede en goedkope lunch om zelf te maken en mee te nemen.

  • Een salade is een goede vervanging van je boterham en een lekkere en vullende salade hoeft zeker niet saai te zijn. Een couscous-salade is net even iets anders en snel te maken. Meng couscous, rucola, rode ui, wortel en stukjes falafel door elkaar in je broodtrommel en het is klaar. Lekker fris, gezond en makkelijk om mee te nemen.

  • Een andere lekkere salade is een pastasalade. Hier zijn ontzettend veel mogelijkheden voor dus ik geef je de basis zodat je zelf kunt gaan experimenteren. Kook (volkoren)pasta en giet het af. Voeg stukjes tomaat, (rode) ui, rucola en een scheutje olijfolie toe. Hier kun je eventueel nog paprika, tonijn, kip, ham, pijnboompitten, pesto, mozzarella of komkommer aan toe voegen. Op deze manier kun je eindeloos combineren en heb je elke keer weer een nieuwe salade klaar staan.

  • Omelet met groenten is zowel koud als warm lekker. Heb je een magnetron tot je beschikking? Verwarm de omelet dan even, al is hij koud net zo lekker. Hoe je dit het makkelijkst maakt? Breek twee eieren in een kom, kluts ze door elkaar, voeg wat peper en zout toe en doe er groenten naar keuze bij. Ik vind het erg lekker met champignons, rode ui en paprika. Of geef je omelet een spaanse twist en bak hem met champignons en aardappel. Bak hem in een koekenpan, snij hem in stukjes en bewaar hem in de koelkast.

  • Ei-muffins zijn lekker, makkelijk en snel te maken én je kunt er al je overgebleven groente in kwijt. Een goedkope lunch dus! Snij je overgebleven groente in stukjes, meng een paar eieren door elkaar in een kom en verdeel beide over een aantal muffinvormpjes. Voeg wat peper en zout toe en bak de muffins in 15-20 minuten af in de oven op 200 graden. Ik vind het erg lekker met paprika, bosui en krieltjes maar je kunt er alle groente die je lekker vindt in kwijt.

  • Het bakken én het eten van bananenbrood is een feestje. Dus het lunchen op school of je stageplek kan ook een feestje worden door een stuk bananenbrood toe te voegen aan je lunch. Op internet zijn ontzettend veel recepten voor bananenbrood te vinden met verschillende variaties. Geen zin om te bakken? Bananenbrood is ook te koop bij AH to go en super handig als je je lunch bent vergeten of geen tijd hebt gehad om iets te maken.

  • Natuurlijk kun je ook restjes avondeten van de vorige avond gebruiken als lunch. Macaroni, spaghetti, stamppot, bami, het kan allemaal. Dit is toch wel de goedkoopste en milieuvriendelijkste lunch. Je gooit geen eten weg en je hebt een vullende lunch!

 

Kortom, genoeg lekkere en gezonde opties. Leuk om zelf te maken en mee te experimenteren en je bespaart nog geld ook!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.