STUDENTJOB BLOG

Je bent niet ingeloot voor je favoriete studie, bent enorm toe aan een tussenjaar of wil vieren dat je eindelijk klaar bent met studeren. We hebben tegenwoordig meer dan genoeg redenen om er eens écht helemaal tussenuit te gaan. Vooral Azië is populair en reizen naar Thailand doen we dan ook massaal. Even helemaal loskomen van de westerse prestatiedruk en tegelijkertijd echt iets van de wereld zien: dat juichen wij natuurlijk alleen maar toe! Door de backpack hype is het echter
steeds moeilijker geworden om nog op originele plekken te komen. Sommige Thaise kustplaatsen lijken tegenwoordig meer op een Hollandse kermis, dan op dat bounty eiland waar je zo naar verlangde. Wil je naast alle full moon feestjes, toch nog wat echte unieke ervaringen opdoen? Wij zetten vast 4 originele tips voor je op een rij!

1. Bezoek het magische Myanmar
De meeste jongeren die gaan backpacken in Azië, doen Thailand, Vietnam, Maleisië en soms ook Cambodja aan. Myanmar, het land dat vanwege haar onrustige politieke situatie een slechte naam heeft, wordt echter nog bijna altijd overgeslagen. Toch is een rondreis door dit bijzondere land een absolute aanrader. Je vindt er prachtige koloniale dorpjes, oude tempels en kunt er unieke
boottochten maken. Er zijn vele betrouwbare reisorganisaties waarmee je op een veilige manier kennis kunt maken met het traditionele Myanmar. En geen zorgen: ook Myanmar beschikt over langgerekte hagelwitte stranden, die het geweldig doen op Instagram!

2. Klong Muang Beach: een onontdekt strand in Thailand
Enkele van de meest beroemde tropische stranden vind je in Thailand. Dankzij de relatief lage prijzen, hagelwitte stranden, mooie natuur en het wereldberoemde nachtleven, is Thailand dan ook mateloos populair bij backpackers. De keerzijde is wel dat veel eilandjes inmiddels overvol zijn. Het idyllische gevoel is daardoor helaas vaak ver te zoeken. Toch zijn er nog enkele, onontdekte
stranden, die het bezoeken meer dan waard zijn. Reis vanuit Krabi daarom niet direct door naar de bekende eilanden Koh Lanta of Koh Phi Phi, maar neem de boot naar Klong Muang Beach. Hier kun je nog in alle rust genieten van het strand en de prachtige omliggende natuur. Geniet, zonder hordes andere toeristen om je heen, van zand, zee en wuivende palmbomen. Hemels!

3. Ontdek het veelzijdige Sri Lanka
Een ander nog redelijk goed bewaard geheim van Azië, is het veelzijdige Sri Lanka. Oké, steeds meer toeristen beginnen hun weg te vinden naar dit prachtige land, maar je kunt hier nog redelijk ongestoord van de natuur en de mooie stranden genieten. Sri Lanka is het thuisland van vele wilde dieren zoals olifanten en dus de ideale bestemming voor echte natuurliefhebbers. Ook vind je er vele bijzondere dorpjes, indrukwekkende tempels, rotsen en natuurlijk geweldige stranden. Wil jij tijdens je rondreis graag genieten van cultuur, natuur én heerlijk relaxen, dan heeft Sri Lanka het dus allemaal! Het massatoerisme heeft het land nu nog niet bereikt, maar Sri Lanka wordt wel steeds populairder. Wacht dus niet te lang en bezoek deze parel nog voor je vrienden er geweest zijn!

4. Kelambu Beach: een originele plek in Borneo
Maleisisch Borneo is vanwege haar overweldigende natuur, erg populair bij backpackers. Wie echter genoeg heeft van het massale toerisme in Kota Kinabalu en Semporna, doet er goed aan verder naar het noorden te trekken. Vanuit het populaire Kota Kinabalu neem je de bus naar het plaatsje Kudat.

Hier kun je per scooter of zelfs per fiets, de nog veelal ongerepte natuur verkennen. Zo stuit je ongetwijfeld op vele verlaten strandjes, waaronder het bijzondere Kelambu Beach. Vanuit deze nog onontdekte baai kun je naar een aangrenzend eilandje lopen. Een uitdagende en geweldig mooie wandeling, voor de échte avonturier!

 

Bron:
10 van mijn favoriete niet-toeristische stranden in Azië. (2018, 1 januari). Geraadpleegd op 4
december 2018, via https://www.backpackblog.nl/10-van-mijn-favoriete-niet-toeristische-stranden-
in-azie

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.