STUDENTJOB BLOG

O jee, is het weer de tijd van hard blokken en pittige tentamens maken? Zie je huizenhoog op tegen de stress die komende periode met zich mee zal brengen en vraag je je af of je ooit genoeg zult hebben aan 24 uur in een dag? Geen nood! In tijdens van tentamenstress helpen deze 2 tips je om je productiviteit te verhogen.

 

Werk digitaal

Sommige mensen zeggen nog steeds dat ze het beste kunnen lezen vanaf papier en dat ze dingen pas echt goed onthouden als ze ze zelf opschrijven. Prima, maar niet erg efficiënt. Zorg dat je zoveel mogelijk digitaal werkt. Een digitale werkplek betekent dat je altijd en overal toegang hebt tot al je studiemateriaal zonder dat je ingewikkelde handelingen uit hoeft te voeren. Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van Office 365, het standaardpakket dat op de meeste computers staat, kun je op school, thuis en onderweg al je bestanden openen en bewerken. Je kunt dus altijd leren voor de tentamens die eraan komen! Bovendien biedt een digitale werkomgeving je de zekerheid dat je nooit meer iets kwijtraakt. Al je studiematerialen staan in de cloud, je kunt ze nooit vergeten en ze raken nooit kwijt. Bovendien hoef je niet meer aan de slag met markeerstiften en opmerkingen in de marge, maar kun je gewoon met allerlei digitale toepassingen zorgen voor overzichtelijke aantekeningen en highlights.

 

Wees productief en gedisciplineerd

Misschien vind je het moeilijk om je concentratie vast te houden of weet je niet goed hoe je dingen moet ordenen. Er zijn gelukkig talloze apps om je te helpen met to do lijstjes, herinneringen en timemanagement. Bovendien kun je allerlei limieten instellen om te zorgen dat je niet tijdens het studeren afgeleid raakt van wat er op dat moment écht toe doet. En als je productiviteit zegt, dan komt daar atomatisch discipline bij kijken. We weten immers allemaal hoe verleidelijk het is om even door je social media te scrollen tijdens belangrijke, maar saaie zaken. Zo verhoog je zelfdiscipline en productiviteit op je werk en train jezelf daar goed in. Je zult er niet alleen tijdens het studeren, maar in je hele verdere leven enorm veel profijt van hebben als je afleidingen goed kunt weerstaan en je helemaal op één taak kunt focussen.

Deze twee tips zijn het allerbelangrijkst om je tentamenstress onder controle te houden. Zet jezelf aan de klus waar je nu zo tegenop ziet en je zult zien dat het makkelijker is dan je denkt. Natuurlijk wensen we je heel veel succes!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.