STUDENTJOB BLOG

Wanneer je een studentenfeest gaat organiseren, kun je jezelf er natuurlijk lekker makkelijk vanaf maken. Je schuift de meubels van jullie gezamenlijke woonkamer aan de kant, koopt flink wat kratjes bier en zorgt voor licht en geluid. Klaar is kees. Wie echt indruk wil maken op zijn gasten, moet echter even wat meer zijn best doen. Toegegeven, je moet er even wat energie insteken, maar dan ben jij voortaan wel degene die te boek staat als diegene die de beste feestjes geeft. Zeker wanneer je net aan een studie in een nieuwe stad begonnen bent, is dat best een goede manier om nieuwe vrienden te maken. Wees dus slim en zorg dat jouw studentenfeest net wat spectaculairder wordt dan iedereen verwacht. Hoe je dat aanpakt? Dankzij deze 3 toffe ideeën word jij de feestorganisator van het jaar!  

 

Geef een écht origineel themafeest

Je kunt natuurlijk een feest geven met een afgezaagd thema en iedereen vragen verkleed te komen. Vervolgens verschijnt iedereen op het feest met dezelfde boa of disco-blouse en verder is er weinig van je thema te merken. Mijn tip: doe het goed of doe het niet. Dat begint al bij het kiezen van een thema. Hartstikke leuk natuurlijk ‘black and white’ of ‘disco fever’, maar met zo’n voor de hand liggend thema zal je waarschijnlijk weinig indruk maken. Kies liever een gek, verassend thema, daarmee dwing je de genodigden om echt goed na te denken over een passende outfit. Als je kiest voor een merkwaardig thema zoals ‘insecten’ of ‘dia de los muertos, komen je medestudenten in ieder geval niet meer weg met een gekke blouse of een glitterbroek. Aan jou als organisator dan wel de taak om de hele locatie in de stijl van dit thema te versieren. Ga naar een feestartikelen specialist en wees vooral niet terughoudend. Zelfs het toilet moet gepimpt worden! Wedden dat je punten scoort als één van je vrouwelijke gasten gillend van het toilet afkomt, omdat ze echt denkt dat er kakkerlakken op de bril zitten.

 

Wees slim bij het kiezen van een locatie

De locatie die je kiest voor jouw studentenfeest is ontzettend belangrijk. Helaas beschikken niet alle studentenverenigingen over een eigen locatie waar feestjes gehouden kunnen worden. In dat geval zal je dus op zoek moeten gaan naar een alternatief. Je kunt natuurlijk de kosten drukken en een feestje geven in de schuur bij je ouders, maar het gevoel dat je ouders mee kunnen gluren is niet zo sfeer verhogend. Wat je wel wil is een centraal gelegen locatie, die iedereen op de fiets kan bereiken. Je wilt immers niet dat mensen voortijdig afhaken, omdat ze de bus moeten halen of nog nuchter naar huis moeten rijden. Je zit natuurlijk ook niet te wachten op klagende buren die je feestje voortijdig proberen stil te leggen. Het is daarom ideaal als je een partyzaal kunt huren. Dan weet je zeker dat er genoeg ruimte is, je geen overlast bezorgd en niemands meubels zullen sneuvelen. Misschien willen je medestudenten wel wat extra bijleggen om een gave locatie te kunnen huren?

 

Huur een artiest in

Een artiest die weet hoe je een feestje bouwt kan net datgene zijn wat je nodig hebt om het feestje echt op gang te brengen. Natuurlijk hebben de meeste studentenverenigingen niet het budget om lil’kleine in te huren, maar dat is ook echt niet nodig. Wist je dat er ontzettend veel grappige (en soms ook goede) artiesten zijn die je voor een heel schappelijk tarief een uurtje kunt laten optreden? Nog leuker: probeer een artiest te vinden die in jullie basisschoolperiode een eenmalig hitje heeft gehad, maar inmiddels niet meer populair is. Vaak kun je deze artiesten voor een net prijsje inhuren. En wat is er nou leuker dan jeugdsentiment?  

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.