STUDENTJOB BLOG

Je hebt de middelbare school achter je gelaten en kunt eindelijk gaan genieten van het vrije studentenleven. Maar hoe vrij is dat studentenleven als je nog bij je ouders woont? Veel studenten kiezen er daarom voor om op zichzelf te gaan wonen. Zelfs als je gewoon in de stad woont waar ook je universiteit of hogeschool staat, is het immers erg lekker om eindelijk op eigen benen te kunnen staan. Voordat je ook echt van je zelfstandigheid kunt gaan genieten, moet je nog wel wat hordes passeren. Zie bijvoorbeeld eerst maar eens een kamer of studio te vinden in jouw populaire studentenstad. En als je die gevonden hebt, hoe zorg je dan dat het leefbaar wordt op 12 vierkante meter? Natuurlijk, met een bed en een bureau kom je al een heel eind, maar een beetje sfeer kan natuurlijk geen kwaad.  Wij helpen je daarom graag op weg met 4 leuke ideeën voor het inrichten van je studentenkamer.

 

Teken het eerst uit

Deze eerste tip is niet zozeer leuk, maar wel erg handig en dat maakt hem eigenlijk ook best leuk. Het is namelijk helemaal niet grappig als je straks een loodzware kast naar boven sjouwt, om vervolgens te concluderen dat hij helemaal niet in je kamer past. Vandaar de tip om eerst je inrichting uit te tekenen. Bepaal welke meubels je absoluut in je kamer wil hebben en teken uit hoe groot deze mogen zijn om tezamen in de ruimte te kunnen passen. Vergeet daarbij niet dat die lekkere luie bank óók door de deur en door het trapgat moet passen.

 

Maak handig gebruik van de hoogte

Misschien ben jij net die geluksvogel die in een ruime studio of een eigen appartement kan wonen, maar de meeste studenten moeten het helaas doen met weinig vierkante meters. Om toch alles in je krappe kamer te kunnen krijgen, moet je slim gebruik maken van de ruimte. Ga daarom de hoogte in! Diverse winkels verkopen ontzettend handige en hippe tweepersoons hoogslapers. Wanneer je een hoog plafond hebt, is dit de ideale manier om ruimte over te houden voor die fijne bank of die broodnodige extra kledingkast. Bijkomend voordeel is ook dat je gasten niet meer ongevraagd met een pizza of zak chips op je schone bed kunnen neerploffen.

 

Kies voor tweedehands

Tweedehands meubels en accessoires zijn ideaal voor wie met weinig geld een fantastische inrichting wil realiseren. De kasten, tafels en stoeltjes die je bij de kringloop vindt, zijn meestal super hip en lekker goedkoop. Zeker meubels waarvan de bekleding gescheurd of beschadigd is, kun je vaak voor een prikkie aanschaffen. Online kun je vinden hoe je deze vervolgens stap voor stap zelf kunt bekleden met goedkope meubelstoffen.  Zo creëer je met je eigen creativiteit leuke meubels die perfect bij de rest van je kamer passen!

 

Ga voor groen!

Niets maakt je studentkamer zo snel gezellig als een paar mooie planten en bloemen. Kies voor een tropisch thema of ga juist voor stoere cactussen en vetplantjes. Ben jij zo’n type die altijd vergeet de planten water te geven? Geen probleem, er zijn tegenwoordig hele mooie kunstplanten te koop! Van palmboom tot hippe hangplant, je kunt het zo gek niet bedenken of het is te koop in kunstvariant. Niet heel goedkoop, maar ze gaan wel lekker lang mee.

 

Bron:

Ullenbroeck, E. (2018, 16 november). Je studentenkamer inrichten: dit zijn de beste manieren. Geraadpleegd op 4 februari 2019, van https://www.cosmopolitan.com/nl/lifestyle/a25125520/studentenkamer-inrichten-inrichting-op-kamers-gaan/

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.