STUDENTJOB BLOG

Amsterdam is een fantastische stad om in te wonen - daar wordt niet aan getwijfeld. Maar die huur betaalt zichzelf spijtig genoeg niet. Daarvoor moet je ook werken in Amsterdam. Amsterdam is een enorme toeristische trekpleister met een ruim aanbod aan winkels en restaurants. Deze bieden niet alleen shop- en borrel gelegenheden, maar brengen ook een overvloed aan studentenjob werkgelegenheden met zich mee.

 

Welke (part time) jobs in Amsterdam raden wij aan? Hoe solliciteer je het best voor jobs in deze bruisende stad? En hoe zorg je ervoor dat je nieuwe job in Amsterdam vlot verloopt? Lees hiervoor maar snel verder.

 

Jobs in Amsterdam

 

Soorten studentenwerk Amsterdam

 

Horeca jobs Amsterdam

In Amsterdam vind je honderden leuke restaurants, vooral rond het Leidseplein.  Deze trendy en hippe eet streek is een echte toeristische trekpleister geworden; het kan hier super druk worden en werkgevers zijn als gevolg vaak op zoek naar extra horecamedewerkers met een flexibel werkschema. Studenten zijn hiervoor de ideale kandidaten. Vind hier al de openstaande horeca vacatures in Amsterdam

 

Winkels Amsterdam

De grootste winkelstraten van Amsterdam zijn op de Kalverstraat te vinden! Hier ontdek je verschillende winkels; van gezellige, zelfstandige boutiques tot de wereldbekende kledingwinkels. Als winkelbediende bestaan je dagelijkse taken uit klanten helpen en producten in de winkel op orde brengen. Nog geen ervaring met winkelwerk? Geen probleem, werkgevers zoeken niet altijd naar sollicitanten met ervaring. Openstaande vacatures in Amsterdam voor winkelwerk is hier te vinden.

 

Stage Amsterdam

In Amsterdam vind je ook een grote diversiteit aan bedrijven; zowel kleinere, zelfstandige bedrijven als multinationale, internationale bedrijven hebben zich hier gevestigd. Ben je een student die stage moet lopen als onderdeel van een opleiding? Dan moet je Amsterdam zeker overwegen! Je vindt in de dynamische stad heel wat stagemogelijkheden.

 

Hoe kan je het best solliciteren voor vacatures in Amsterdam?

Als je geen job in een specifieke sector of bedrijf zoekt, is het altijd handig om gewoon een oogje open te houden voor wervingsaffiches in Amsterdam. In de drukke winkelstraten van Amsterdam kan je vaak posters in winkeletalages tegenkomen. Als je je cv binnenbrengt, kan je misschien op sollicitatiegesprek uitgenodigd worden! Verhoog je kansen door ervoor te zorgen dat je cv goed verzorgd is.

 

Zoek je een bepaalde job in Amsterdam in een specifieke winkel of sector, dan kan je al de openstaande vacature makkelijk vinden. Op deze pagina vind je al de studentenjobs in Amsterdam per sector. Op StudentJob NL solliciteer je ook makkelijk voor al deze openstaande vacatures.

 

Het meeste maken van een job in Amsterdam

Geniet van de stad

Je werkt in één van de Nederland’s beste steden - geniet ervan! Neem genoeg tijd om na het werk te genieten van Amsterdam’s troeven. Nu je wat extra geld hebt, kan je je jezelf misschien trakteren op wat Amsterdamse nightlife of shopping!

 

Bereid je voor op drukte

Verwacht niet te vaak een chille, rustige shift! Amsterdam is een enorm drukke stad, zeker in de vakantieperiode. Vooral zij die een vakantiejob in Amsterdam hebben, gaan heel wat toeristen zien afkomen.

 

Solliciteer voor een geschikte job

Als je van je job in Amsterdam wilt genieten, moet je zien dat je ook voor een job kiest die bij jou past. Solliciteer niet gewoon voor de eerste vacature die je tegenkomt. Denk goed na over wat voor taken je jezelf dagelijks ziet doen. Zo verhoog je je kansen dat je het uiteindelijk ook graag doet!

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.