STUDENTJOB BLOG

Ben jij graag onder de mensen en zoek je een leuke bijbaan voor naast je studie? Dan is werken in de bediening misschien wel iets voor jou! In deze blog vertellen we je alles over het vak en de carrièremogelijkheden die werken in de bediening biedt.

Werken in de bediening betekent dat je hét gezicht bent van het bedrijf, of dit nu in een hotel, restaurant, café, bar, bungalowpark, of evenementenlocatie is. Jouw doel is je gasten een leuke tijd bezorgen.

 

Werken in de bediening is afwisselend

Aandacht voor de gasten, goed kunnen onthouden wie welk drankje heeft besteld, omgaan met geld, hygiënisch werken, creatief zijn, oog voor detail hebben en in het bezit zijn van oplossend vermogen bij bijvoorbeeld plotselinge drukte, geen dag is hetzelfde en dus ook nooit saai!

 

Vergroot je skills

Werken in de bediening betekent ook dat je leert verkopen. Wanneer bied je welk product aan, zonder daarbij opdringerig te zijn. Bied je een bittergarnituur aan bij de borrel, een kopje koffie aan na het dessert of een likeurtje bij de koffie? Het zorgt niet alleen voor een beter bedrijfsresultaat, maar levert je ook nog eens meer fooi op! Als je werkt in de bediening leer je om overzicht te houden en prioriteiten te stellen op drukke momenten. Een gast ziet altijd vriendelijk personeel, zelfs als er iets fout gaat, of je het even niet meer weet een gast mag hier niks van merken. Wanneer jij deze skills eenmaal hebt, zal dit een grote bijdrage leveren aan een succesvolle loopbaan.

 

Leuke verdiensten

Welke student wil nou niet wat extra’s verdienen? In veel horecabedrijven wordt de fooienpot evenredig gedeeld met al het personeel. Het salaris in de Horeca geeft vaak een vertekend beeld van het echte inkomen. De fooien kunnen een substantieel deel van je salaris worden. Altijd fijn natuurlijk!

 

Doorgroeimogelijkheden

Werken in de bediening heeft vaak alleen het imago van een bijbaantje, maar niets is minder waar. Werken in de Horeca is leuk, leerzaam en biedt tal van doorgroeimogelijkheden. Vanuit medewerker bediening kun je doorstromen naar diverse functies binnen de Horeca. Zoals bijvoorbeeld:

  •         Bartender/Barkeeper
  •         Gastheer/Gastvrouw
  •         Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw,
  •         Leidinggevende bediening
  •         Gastronoom/Sommelier


Meer informatie over de verschillende functies in de bediening vind je hier en heb je hulp nodig bij het solliciteren, dan vind je op deze pagina een aantal leuke artikelen die je hierbij hulp bieden.

 

Op WerkenindeHoreca.nl vind je heel veel actuele horecavacatures!

Wil jij werken in de bediening en ben je benieuwd welke actuele vacatures er bij jou in de buurt zijn? Op WerkenindeHoreca.nl vind je een ruime keuze in horecabanen op verschillende niveaus. Zo kun je niet alleen bij ons terecht tijdens je studie voor een leuke bijbaan of stage, maar hebben wij ook diverse horecavacatures om je loopbaan te starten en/of voor de vervolgstappen in je horeca carrière . De vacatures van de aangesloten bedrijven zijn makkelijk en overzichtelijk te vinden via verschillende zoek criteria. Zo kun je bijvoorbeeld je gewenste vacature vinden door te zoeken op regio/postcode, functiegroep, functiekenmerk of soort dienstverband. Wanneer je nu een gratis account aanmaakt op dit platform, ontvang je een gratis whitepaper boordevol sollicitatietips!

 

Dit is een gastblog van WerkenindeHoreca.nl

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.