STUDENTJOB BLOG

 

Tegenwoordig werken veel studenten in de horeca. Wij snappen dat wel! Er zijn namelijk genoeg reden waarom werken in de horeca dé ideale bijbaan is. Wij zetten de zes belangrijkste redenen voor jou op een rijtje!

 • 1. Fantastische werkomgeving
  In de horeca werk je vaak op de gezelligste locaties! Bezoekers betalen vaak een som geld om tijd te mogen doorbrengen in een leuk hotel of restaurant. Maar jij wordt ervoor betaald! En zeg eens eerlijk, er is toch geen betere plek om te werken dan in een levendige bar midden in een bruisende stad? Of zie jij jezelf al werken bij een mooi hotel in Amsterdam bijvoorbeeld? Eigenlijk dé ideale manier om meer tijd door te brengen bij je favo hotspots en daarmee ook nog eens geld te verdienen.

 

 • 2. Nieuwe mensen ontmoeten
  In de horeca ontmoet je ongetwijfeld een leuke groep like-minded collega’s. Je werkt altijd in groepsverband; teamwork binnen de horecasector is namelijk van groot belang. Door middel van deze samenwerking, leer je jouw collega’s heel snel kennen. Daarnaast wordt er in de horeca vaak nog gezellig een drankje gedronken na een lange shift. En daar zijn we natuurlijk allemaal gek op ;).

 

 • 3. Altijd een goede sfeer
  De meeste mensen gaan naar een bar/restaurant voor de gezelligheid. Als horecamedewerker kun je meegenieten van de goede sfeer die er heerst. Maakt werken weer wat minder erg, niet waar?

 

 • 4. Flexibele werktijden
  Veel studenten zoeken een baan met flexibele werktijden. Dan is werken in de horeca zeker het overwegen waard. Hoogstwaarschijnlijk krijg je te maken met een  een 0-urencontract. Zo houd je genoeg tijd over voor leuke dingen. En wanneer je wat extra geld nodig hebt, kun je vaak extra diensten draaien! Win-win.

 

 • 5. Je wordt stress behendig
  Werken in de horeca is zeker leuk, maar onderschat het niet; het is een zware job! Je moet heel efficiënt te werk kunnen gaan, alert zijn en een goede initiatiefnemer zijn. Het kan enorm druk zijn op de werkplaats, wat de nodige stress met zich meebrengt. Keep in mind: al doende leert men.

 

 • 6. Chill salaris
  Het is algemeen bekend dat je in de horecasector vrij snel kunt doorgroeien. Dat is, als je motivatie toont. Deze loopbaanontwikkeling zal ook een positief effect hebben op je loon. Toch zijn het niet alleen de topchefs en professionele obers die een mooi loon op hun naam hebben staan. Vaak kun je in de horeca een startsalaris verwachten van minimaal 11 euro per uur. En vergeten de fooi niet ;).  

 

Na het lezen van dit artikel enthousiast geworden om aan de slag te gaan als hostess? Of misschien is gekoelde drankjes serveren als barman eerder voor jou weggelegd? Neem eens een kijkje naar ons aanbod horeca vacatures!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.