STUDENTJOB BLOG

Er zijn verschillende werk mogelijkheden die je in de zomer kunt doen om tijdens je vakantie wat bij te verdienen. Maar wat is nou echt dé leukste zomerbaan voor studenten die je dit jaar kunt doen? Wij hebben een lijstje gemaakt met de 4 beste vakantiebanen van 2019.

 

Waterglijbaantester

 

In de zomer naar een waterpretpark gaan en de verschillende waterglijbanen uittesten is iets dat we allemaal graag doen. Maar dit doen tegen een betaling is toch een droom vakantiebaan?! Misschien kan jij wel een vakantiebaan vinden als Sebastiaan! Sebastian, uit Somerset, mag deze vakantiebaan namelijk op zijn cv zetten. Sebastiaan reist de hele wereld over om de verschillende waterattracties uit te proberen en een score te geven op twee verschillende factoren; adrenaline niveau en beste plons. Én hij wordt hiervoor meer dan €20.000 per jaar betaald. Wij zijn heeeeelemaal niet jaloers, hoor...

 

Netflix tagger

 

Van 9 tot 5 Netflix kijken tegen een mooi salaris deze zomer? Dat lijkt ons perfect vakantiewerk in de zomer waar wij zeker geen nee op zouden zeggen. Het bestaat: als Netflix-tagger werk je in een groot team van 30 mensen die de Netflix series en films koppelen aan verschillende gegevens om deze gemakkelijker te zoeken en categoriseren voor  op het platform.

 

Klinkt misschien wel makkelijk, maar dit soort vakantiewerk vereist veel kennis van de film- en tv industrie én een diploma in kritische filmstudies. Netflix bingen is dus niet zo makkelijk als het lijkt ;).

 

Fietsen in de zon

 

In de zomer werken in een muffe bakker? Liever niet. Misschien de hele dag binnen zitten op je bureaustoel op kantoor? Hell no! Wanneer de zon schijnt, wil je er toch lekker van kunnen genieten? Dan moet je solliciteren voor een vakantiebaan die je buiten kunt doen. Zoals de onderstaande zomerbanen: fiets de hele dag lekker in de zon en word ervoor betaald!

 

  • Google street view werknemer

 

Als Google streetview team member volg je op een fiets een vastgelegd traject. Op je fiets heb je een camera, die constant automatisch 360 graden foto’s maakt. Foto’s maken is jouw verantwoordelijkheid dus niet; jij mag gewoon lekker genieten van de gezellige fietstocht!

 

  • Deliveroo courier

 

Wil jij eerder flexibele vakantiejob vinden? Dan is Deliveroo/Uber eats bezorger the job for you! Je bepaalt zelf welke dagen en hoeveel uur je werkt. Perfect voor een sportieve, flexibele student die graag in de buitenlucht is.

 

Vrijwilligerswerk op festivals

 

Wie aan de zomer denkt, denkt direct aan het festivalseizoen. In de zomer is het dan ook je enige kans om op festivals  te werken. Tijdens het festival weekend draai je meestal shifts van 4 tot 6 uur. Op voorhand mag je kiezen tussen verschillende soorten taken die je op het festivalterrein uitvoert. Je kunt dus je voorkeur doorgeven, maar omdat er zoveel vraag is naar festival bijbanen, kan er niet gegarandeerd worden dat je de geselecteerde taken zal uitvoeren.

 

Uit welke taken kan je meestal kiezen?

 

  1. Bandjes controle;
  2. Achter een stand werken, waar je bonnetjes/drankjes verkoopt;
  3. Festivalweide opruimen;
  4. Parkeerwachter.

 

Wat krijg je ervoor in ruil?

Er valt bij festival vakantiewerk meestal geen cash te verdienen, maar gratis toegang tot de vetste festivals kan je dan wel weer verdienen. Daarnaast word je meestal voorzien van genoeg gratis drank- en eetbonnetjes. Zeker een sollicitatie waard dus!

 

Benieuwd of wij gelijkaardige vakantiejob vacatures bieden deze zomer? Aarzel dan niet en check ons aanbod vakantiebanen hier!


Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.