STUDENTJOB BLOG

Studentenuitjes

Het is soms zwaar om student te zijn; iedere dag naar college, dagenlang studeren voor dat ene moeilijke tentamen en daarnaast ook nog je studentenkamertje netjes en schoon houden. Maar toch zitten er ook veel voordelen aan het studentenleven. Je leert namelijk super veel nieuwe mensen kennen. Of het nu nieuwe mensen hebt leren kennen op je studie, via je bijbaantje of doordat je bij een studentenvereniging bent gegaan; het is altijd leuk om nieuwe vrienden te maken. En nog leuker is het om met deze nieuwe vrienden, nieuwe dingen te ondernemen. Je kunt natuurlijk weer gaan hangen in de kroeg om de hoek, maar het is nog veel leuker om met zijn allen echt iets te ondernemen. En een studentenuitje hoeft echt niet altijd duur te zijn. We zetten voor jouw de leukste studentenuitjes in verschillende studentensteden voor je op een rijtje. 

 

Studentenuitje in Amsterdam

Met meer dan honderdduizend studenten is Amsterdam een van de grootste studentensteden van Nederland. Een groot deel van de studenten van Amsterdam studeert aan de Hogeschool van Amsterdam of de Universiteit van Amsterdam. Studeer jij in Amsterdam en ben je op zoek naar een leuk studentenuitje, dat jij met je medestudenten of huisgenoten kunt gaan doen? Dan heeft de stad Amsterdam veel te bieden. Je kunt natuurlijk gaan varen of een van de vele musea die Amsterdam te bieden heeft bezoeken, maar het is ook super leuk om een van de vele originele uitjes in Amsterdam te doen. 

 

Ga bijvoorbeeld voor een vet spelprogramma. Ga met een tablet op pad en los een mysterie op of kies voor een gestoord gek spel waar jullie allemaal gênante opdrachten moeten doen. Tijdens een spelprogramma word je uitgedaagd en leer je jouw medestudenten echt kennen. Wie kan er echt helemaal niet tegen zijn of haar verlies? En wie is de echte valsspeler van jullie groep? Een spelprogramma zorgt voor de meest grappige momenten, waar jullie je hele studententijd nog over zullen napraten. 

 

Studentenuitjes in Nijmegen

Als je het over een echte studentenstad hebt, dan heb je het natuurlijk over Nijmegen. Veel studenten in Nijmegen komen niet uit deze stad en verhuizen, speciaal voor hun studie, naar deze mooie stad. Nijmegen is een echte universiteitsstad. Met ruim 46.000 (inter)nationale studenten, waarvan er ruim 18.000 studenten in Nijmegen wonen, valt er altijd iets te beleven: Nijmegen bruist overdag én 's nachts! Door het rijke verenigingsleven zijn er volop mogelijkheden om je sociale netwerk uit te breiden. En eenmaal vrienden gemaakt, wil je natuurlijk ook leuke dingen met elkaar doen! 

 

Naast dat je je in Nijmegen nooit hoeft te vervelen met alle leuke feestjes en festivals, is het ook een perfecte stad om een studentenuitje te doen met vrienden en vriendinnen van je studie. Moet jij binnenkort een studentenuitje organiseren, maar heb je geen idee wat? Ga dan voor een leuke workshop in Nijmegen. Met een workshop ontwikkel je jezelf en leer je je vrienden op een hele andere manier kennen. Ga bijvoorbeeld voor een kookworkshop, workshop naaktmodel schilderen, workshop bier brouwen of graffiti workshop. Een workshop is een leuk middagvullend programma. Na de workshop kunnen jullie lekker napraten met een diner of de dag afsluiten met een borrel in jullie stamkroeg.

 

Studentenuitje in Eindhoven 

Eindhoven is dé technische studentenstad van Nederland. In Eindhoven wonen ruim 12.000 en studeren zo’n 32.200 studenten. Wat Eindhoven zo speciaal maakt als studentenstad, is dat er veel studieverenigingen zijn. Een studievereniging is de Nederlandse benaming voor een vereniging van studenten die dezelfde studie of afstudeerrichting volgen, of van studenten die aan dezelfde faculteit studeren. Deze studieverenigingen doen vaak té gekke dingen met elkaar. Zo gaan ze eens per jaar een weekend weg, hebben ze de leukste feestjes en doen ze leuke bedrijfsuitjes in Eindhoven

 

De leukste studentenuitjes in Eindhoven zijn wel de avondvullende quizzen. Deze zijn hilarisch om te doen met je studievereniging. Je strijd in deze quizzen vaak in twee groepen tegen elkaar voor de felbegeerde titel, en dat allemaal in jullie favoriete kroeg. De leukste tv spelshows kun je in Eindhoven als quiz doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Ik Hou van Holland, Ranking the Stars of De Jongens tegen De Meisjes. Maar ook andere leuke quizzen, zoals een echte pubquiz of popquiz kun je in Eindhoven als studentenuitje doen. 

 

Studentenuitjes tegen een scherpe prijs

Student zijn in Nederland is niet altijd makkelijk. De overheid draait steeds verder de geldkraan dicht, studiekosten stijgen en ook de huizenprijzen werken niet echt mee. Werken naast je studie is bijna een must geworden voor de studenten in Nederland. Naast alle druk op school en thuis is het goed om af en toe te ontspannen. Een studentenuitje hoeft echt niet zo veel te kosten. Boek je studentenuitje bij een evenementenbureau om kosten te besparen. Bij een evenementenbureau neem je een arrangement af, waar drinken en eten in de prijs is inbegrepen. Hierdoor kom je nooit voor onverwachte kosten te staan en weet je precies waar je aan toe bent. Daarnaast hebben evenementenbureaus vaak goede deals met een bar of ruimte, waardoor jij minder betaald. Boek jouw studentenuitje bij een evenementenbureau en ben er zeker van dat alles tot in de puntjes is verzorgd. 

 

Wij hopen dat je met deze tips een leuk studentenuitje tegemoet gaat. We willen je alvast heel veel plezier wensen! 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.