STUDENTJOB BLOG

opgerold geld

We kennen het allemaal, het heerlijke gevoel van een gloednieuwe telefoon in je hand. Het van alles en nog wat foto’s maken - want ja, deze telefoon heeft “de beste” smartphonecamera die er op het moment beschikbaar is; het tot laat in de avond films kijken op  het grotere en scherpere scherm; en niet te vergeten, 20 dingen tegelijkertijd doen want nu is je nieuwe smartphone tenminste nog lekker snel. Zo’n nieuwe telefoon is natuurlijk hartstikke leuk, maar vaak ook goed duur en vrij kwetsbaar. Natuurlijk heb je wel een hoesje om de telefoon gedaan en misschien zelfs een screenprotector, want stel je laat hem vallen, maar toch, je vorige was ook prima beschermd en die is uiteindelijk toch kapot gevallen. Binnen een aantal seconden slipte die €800 door je handen toen je oude telefoon kapot viel op de grond. Over huilen met de pet op gesproken…

Nog een kapotte telefoon?

Een nieuwe telefoon kopen is niet bepaald goedkoop, want meestal willen we toch wel de nieuwste en de duurste optie. En zelfs als je niet voor de nieuwste en duurste optie kiest, blijft het toch een behoorlijke aankoop. Zeker als je gaat denken over het feit dat, net als je oude telefoon, zoiets zo snel kapot kan gaan of ‘magisch’ kan verdwijnen ondanks alle bescherming die je ervoor koopt. En toch doen we het riedeltje elke keer weer opnieuw: een nieuwe (en waarschijnlijk dure) smartphone en wederom een hoes en screen protector erbij. Nu is je telefoon beschermd tegen beschadiging, maar er is nog een ander gevaar waar je niet zo snel over nadenkt totdat het je overkomt, namelijk diefstal. En als die eenmaal gestolen is kun je hem natuurlijk helemaal niet meer gebruiken - dan klinkt een barst in je scherm net wat aantrekkelijker, of niet? Dus ja hoor, weer een nieuwe kopen met een hoes en een screen protector, en al die aankopen elke keer zijn nou niet bepaald goed voor je portemonnee. Maar wat kan je dan wel doen tegen diefstal als het goede oude vertrouwde hoesje het niet doet. Het enige wat je kan doen is je telefoon niet onbeheerd achterlaten en voorzichtig doen op drukke plaatsen. Maar naast heel voorzichtig doen, is er ook nog altijd de optie verzekeren. Wat hier nou zo fijn aan is, dit beschermd tegen schade en diefstal. Twee vliegen in één klap! En uiteindelijk kost verzekeren een kleine moeite en bespaart het behoorlijk wat geld, zeker in vergelijking met weer een nieuwe telefoon kopen als die weer is gestolen of kapot is gevallen.

Studenten kosten

Smartphone een, smartphone twee en smartphone drie hebben allemaal heel veel geld gekost, zeker met alle hoesjes en screenprotectors, maar een telefoon is niet het enige wat veel geld kost als student, sterker nog het studentenleven is sowieso erg duur. Het betalen van de studie en de boeken kost al te veel geld, laat staan als je een student bent die niet meer op zichzelf woont maar op kamers. Vandaag de dag is op kamers gaan duurder dan ooit tevoren, en de prijzen blijven alleen maar meer stijgen. Gelukkig kunnen we wel de kamer soort van goedkoop leuk maken door onze Zweedse vrienden van IKEA, maar dit is alleen nog maar de basis van de kosten die studenten maken. Als student wil je ook nog een beetje een leuk leven leiden, dit kost ook alleen maar meer en meer. Als student wil je ook nog af en toe naar een festival, een avondje uit of een keer uit eten. En hier zitten nog niet eens de dagelijkse kosten bij van maaltijden, drinken, openbaar vervoer en kleren. Dus op al deze kosten wil je gewoon niet onverwacht nog meer geld uitgeven omdat je telefoon is kapot gevallen of gestolen is.

Misschien toch maar verzekeren?

Gelukkig lost verzekeren die onverwachte kosten op, maar er zijn meer dingen dan alleen een telefoon die onverwachts kunnen breken of gestolen kunnen worden die hoge kosten opleveren. Wat als je dure laptop die je net hebt gekocht voor de colleges kapot gaat of wordt gestolen. Wat als je fiets voor de duizendste keer kapot gaat of wordt gestolen, want wat gaat meer kapot/wordt gestolen dan je fiets, waardoor je weer naar de fietsenmaker moet of weer een nieuwe moet kopen. Hier kan je ook weer hoesjes en sloten voor kopen om ervoor te zorgen dat er niet meer extra kosten komen bovenop de dagelijkse lasten als student zijnde. Maar ook hier is verzekeren weer een optie om veel geld uitgeven te vermijden. En laten we eerlijk zijn, niemand houdt van onverwacht veel geld uitgeven, dus verzekeren gaat het dan toch worden voor 100% zekerheid. Het enige waar je je niet op kan verzekeren zijn die duizend-en-een fietslampjes die elke keer maar weer gestolen worden.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.