STUDENTJOB BLOG

Als student heb je tijd nodig voor je studie, voor een sociaal leven en om natuurlijk een beetje bij te verdienen. Een bijbaantje is misschien niet moeilijk te vinden, maar het soort werk dat je doet kan invloed hebben op je latere carrière. Twee sollicitanten hebben dezelfde studie afgerond, maar één liep een krantenwijk en de ander heeft een eigen onderneming geprobeerd op te zetten. In wie zouden recruiters meer interesse hebben?

Welkom in het digitale tijdperk

Je checkt dagelijks social media en weet precies hoe je het antwoord op je vraag kunt vinden via Google. Je kunt lopend aantekeningen nemen terwijl je aan het bellen bent met een goede vriend. Voor de gemiddelde onderneming is dit allemaal niet zo vanzelfsprekend. Hoger management heeft de digitale expertise van jong talent nodig om te innoveren. Ze zeggen wel eens dat de jeugd de toekomst is en dat is vandaag meer waar dan gisteren. 

Elke onderneming zoekt manieren om digitale media en internet in te zetten om meer klanten te bereiken, te bedienen en hun service te verbeteren. Door jouw digitale handigheid met kennis en vaardigheden uit te breiden, kun je hieraan zeker bijdragen.

Wat kan een onderneming van jou leren?

Jij kent de doelgroep, hun online gedrag en hoe ze communiceren. Jij bent dus, als nieuwkomer binnen een onderneming, een pro als het gaat om de zogenaamde ‘tone of voice’ voor deze jonge doelgroep. Dat is waardevol voor elke onderneming. Een ander voorbeeld van vraag naar een digitale vaardigheid is het commercieel gebruik van videobellen. Slechts 40% van de ondernemingen in Nederland maakt hier gebruik van of overweegt hier gebruik van te maken. Waarschijnlijk gebruik je dit al regelmatig en weet je precies wat de voordelen zijn.

Het internet wordt overspoeld met mogelijkheden die voor jou de normaalste zaak van wereld zijn. Echter, het gebruik hiervan loopt achter in de meeste ondernemingen. Waarschijnlijk bekijk jij al vacatures op Facebook en stuur jij geen mail maar een Facebook bericht als je een klacht hebt. Jij leest geen papieren krant, maar weet precies waar je het nieuwste nieuws kan vinden via online kanalen. Wanneer je iets te verkopen hebt, biedt je het aan op Marktplaats of Facebook.

Je marktwaarde verhogen als starter door je eigen onderneming

Als starter heb je het bedrijfsleven veel te bieden op het gebied van internet en social media, maar als je echt je marktwaarde verhogen wilt verhogen, kan dit met een online bedrijf. Dit betekent niet dat je een site moet bouwen en hier producten met een beetje winst gaat verkopen. Tegenwoordig zijn er veel social media en commerciële platformen waar ondernemers een goed inkomen kunnen genereren. Iets waar jij nu en later in je carrière van kunt profiteren.

Zo kan je dus heel eenvoudig je eigen online onderneming starten door je huidige kennis en expertise te delen met de rest van de wereld. Hoe denk je dat dit jouw kansen zou vergroten als straks een recruiter je vraagt: “En wat heb jij allemaal naast je studie gedaan?”

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.