STUDENTJOB BLOG

Als student heb je tijd nodig voor je studie, voor een sociaal leven en om natuurlijk een beetje bij te verdienen. Een bijbaantje is misschien niet moeilijk te vinden, maar het soort werk dat je doet kan invloed hebben op je latere carrière. Twee sollicitanten hebben dezelfde studie afgerond, maar één liep een krantenwijk en de ander heeft een eigen onderneming geprobeerd op te zetten. In wie zouden recruiters meer interesse hebben?

Welkom in het digitale tijdperk

Je checkt dagelijks social media en weet precies hoe je het antwoord op je vraag kunt vinden via Google. Je kunt lopend aantekeningen nemen terwijl je aan het bellen bent met een goede vriend. Voor de gemiddelde onderneming is dit allemaal niet zo vanzelfsprekend. Hoger management heeft de digitale expertise van jong talent nodig om te innoveren. Ze zeggen wel eens dat de jeugd de toekomst is en dat is vandaag meer waar dan gisteren. 

Elke onderneming zoekt manieren om digitale media en internet in te zetten om meer klanten te bereiken, te bedienen en hun service te verbeteren. Door jouw digitale handigheid met kennis en vaardigheden uit te breiden, kun je hieraan zeker bijdragen.

Wat kan een onderneming van jou leren?

Jij kent de doelgroep, hun online gedrag en hoe ze communiceren. Jij bent dus, als nieuwkomer binnen een onderneming, een pro als het gaat om de zogenaamde ‘tone of voice’ voor deze jonge doelgroep. Dat is waardevol voor elke onderneming. Een ander voorbeeld van vraag naar een digitale vaardigheid is het commercieel gebruik van videobellen. Slechts 40% van de ondernemingen in Nederland maakt hier gebruik van of overweegt hier gebruik van te maken. Waarschijnlijk gebruik je dit al regelmatig en weet je precies wat de voordelen zijn.

Het internet wordt overspoeld met mogelijkheden die voor jou de normaalste zaak van wereld zijn. Echter, het gebruik hiervan loopt achter in de meeste ondernemingen. Waarschijnlijk bekijk jij al vacatures op Facebook en stuur jij geen mail maar een Facebook bericht als je een klacht hebt. Jij leest geen papieren krant, maar weet precies waar je het nieuwste nieuws kan vinden via online kanalen. Wanneer je iets te verkopen hebt, biedt je het aan op Marktplaats of Facebook.

Je marktwaarde verhogen als starter door je eigen onderneming

Als starter heb je het bedrijfsleven veel te bieden op het gebied van internet en social media, maar als je echt je marktwaarde verhogen wilt verhogen, kan dit met een online bedrijf. Dit betekent niet dat je een site moet bouwen en hier producten met een beetje winst gaat verkopen. Tegenwoordig zijn er veel social media en commerciële platformen waar ondernemers een goed inkomen kunnen genereren. Iets waar jij nu en later in je carrière van kunt profiteren.

Zo kan je dus heel eenvoudig je eigen online onderneming starten door je huidige kennis en expertise te delen met de rest van de wereld. Hoe denk je dat dit jouw kansen zou vergroten als straks een recruiter je vraagt: “En wat heb jij allemaal naast je studie gedaan?”

Deel dit artikel

Plaats jouw reactie

Reacties

  • noel loren
    Woensdag 01-04-2020

    Mijn ex heeft me kapot gemaakt vanwege zijn onophoudelijke extravagante uitgaven, ik bevond me in een grote puinhoop. Ik sprak met een leningsmaatschappij en kreeg te horen dat ze me geen lening konden lenen. Ik was er kapot van, dat heeft me veel schulden bezorgd. Ik keek online en kwam de heer Oscar White van oscarwhitehackersworld@gmail.com tegen, ik sloeg hem op en tot mijn grote verrassing werd mijn schuld binnen 4 werkdagen betaald van de Oscar White blanco pinautomaat die ik gebruikte om geld niet op te sporen en online te winkelen met de blanco pinautomaat. Ik was zo verbaasd en het kostte me niet te veel om de kaart te krijgen en heb vandaag $ 50.000 verdiend. Ik smeek je om contact met hem op te nemen over hoe je de jouwe kunt krijgen en omdat rijken zoals ik @ oscarwhitehackersworld@gmail.com of wat- app +1 (323) -362-2310. Ongetwijfeld is hij de beste die er is en zullen uw problemen worden opgelost!

  • Maria
    Maandag 23-03-2020

    Su vyru esame vedę maždaug 7 metus. Mes laimingai vedėme su dviem vaikais, berniuku ir mergaite. Prieš 3 mėnesius pradėjau pastebėti keistą jo elgesį ir po kelių savaičių sužinojau, kad mano vyras ką nors mato. Jis pradėjo grįžti namo vėlai iš darbo, jam daugiau nerūpi nei aš, nei vaikai, kartais jis išeina ir net negrįžta namo maždaug 2-3 dienas. Aš padariau viską, ką galėjau, kad ištaisyčiau šią problemą, bet ne veltui. Aš labai jaudinausi ir man reikėjo pagalbos. Vieną dieną aš ieškojau internete, kuriame buvo sugalvota, kad daktaras Padmanas galėtų padėti išspręsti santuokos problemas, atkurti nutrūkusius santykius ir pan. Taigi jaučiau, kad turėjau tai išbandyti. Aš susisiekiau su juo ir jis man parašė. Po dviejų dienų mano vyras atvažiavo manęs apžiūrėti ir atsiprašė už padarytas klaidas ir pažadėjo daugiau to nebedaryti. Nuo to laiko viskas normalizavosi. Mano šeima ir aš vėl laimingai gyvename. Ačiū gydytojui Padmanui. Jei jums reikia burtininko, gebančio ištarti burtą, kuris iš tikrųjų veikia, siūlau susisiekti su juo. Jis tavęs nenuvils. Čia yra jo el. Paštas: padmanlovespell@yahoo.com arba (info@padmanspell.com) https://twitter.com/padman_dr. „WhatsApp“ +1 949 229 386 svetainė: https://padmanspell.com

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.