STUDENTJOB BLOG

Heb jij net als in de film Mama Mia zin om naar het buitenland te vertrekken en te werken in Griekenland? Dat is heel begrijpelijk! Wij hebben goed nieuws: op onze website staan veel uitdagende vacatures in Griekenland. Maar wat kan je verwachten als je naar dit land gaat verhuizen? Na de afgelopen koude wintermaanden, is het weer tijd voor de warme zon. Die schijnt in Griekenland altijd. Een winter zoals wij die in Nederland kennen, hebben ze daar niet. Is dat niet heerlijk? Elke dag genieten van de frisse zeelucht, een warme zon, de oude geschiedenis van de Grieken en de prachtige architectuur van dit land. We horen je al denken: wanneer kan ik vertrekken en wat moet ik regelen om te kunnen werken in Griekenland?

werken in griekenland

Wonen in Griekenland 

Als Nederlander, lid van de Europese Unie, heb je geen visum of werkvergunning nodig om in een ander land uit de Europese Unie te mogen wonen en werken. Dat scheelt al een hoop gedoe! Onze vacatures om te werken in Griekenland bieden hele gunstige kansen en voordelen om te wonen in Griekenland. Je krijgt betaalde hotelaccommodatie totdat je een appartement hebt gevonden en de organisatie waar je bij gaat werken helpt je met het zoeken van een appartement. 

 

Prijzen in Griekenland

In Griekenland betalen ze gewoon met de Euro, net als in Nederland. Het leven in dit prachtige land is een stuk goedkoper. Zo heb je voor ongeveer 10 euro een maaltijd in een restaurant en ook bier is hier goedkoper. Dit scheelt met uitgaan! Producten in de supermarkt zijn ook relatief goedkoper dan in onze supermarkten. Het land is nog altijd aan het herstellen van een flinke crisis, waardoor er nog steeds veel werkloosheid heerst. Onze vacatures bieden ondanks deze omstandigheden toch een goed salaris waarvan jij goed kan rondkomen in Griekenland. Zie jij jezelf al zitten in de zon op het terras met een biertje in je hand na een dag werken? Door de prijzen in Griekenland laat jij je niet tegenhouden!

 

Cultuur in Griekenland 

Op de werkvloer heerst in Griekenland een andere bedrijfscultuur dan in ons nuchtere kikkerlandje. Dit is op het begin misschien even aanpassen, maar ook erg interessant en leerzaam om een keer mee te maken! Zo is hiërarchie in Griekenland nog erg belangrijk. Je spreekt iedereen aan met meneer of mevrouw op je werk. Ook staan wij Nederlanders bekend om heel veel vergaderen en teamoverleg. In Griekenland gebeurt dat minder. Het wordt gewaardeerd als je jouw Griekse collega’s goed leert kennen. In dit land houden ze privé en zakelijk iets minder gescheiden dan bij ons. Jouw Griekse collega’s gunnen jou meer en werken liever met jou samen als ze jou goed kennen.

werken in griekenland

Uitgaan in Griekenland 

Als je een jaar in Griekenland gaat wonen, kun je mooi alle feestdagen daar meepakken. Super leuk, want daar zijn de Grieken erg goed in. Elk eiland viert jaarlijks meerdere festivals. Zo vieren ze op het eiland Corfu bijvoorbeeld het orthodoxe paasfeest. Nadat de bellen van de kerk het startsein geven, gooien mensen in de hoofdstad vazen met water van hun balkons af. Duizenden Grieken en toeristen bezoeken elk jaar dit spektakel en proberen een scherf te pakken van de grond. Dit brengt namelijk geluk volgens de Grieken. Verder zijn er in augustus heel veel feesten en festivals in Griekenland met veel eten en vuurwerk. Griekenland staat natuurlijk al wel een beetje bekend om de grote feesteilanden als Chersonissos, Kos en Mykonos. Hier worden wilde beach- en schuimparty's georganiseerd en kun je tot laat in de ochtend alle hippe clubs op de strip in en uit. Je verwacht het misschien niet meteen van deze oude, historische stad, maar Athene kent ook een erg wild nachtleven. Het aanbod van bars en clubs is erg divers in deze hoofdstad. 

Tip: kom in contact met lokale of internationale studenten daar! De feesten die door de Universiteit van Athene worden georganiseerd, hebben een wilde en te gekke reputatie. De muziek varieert en de drankjes zijn goedkoop. Echte studentenprijzen vind je hier. 

‘I have a dream, a song to sing’. Ben jij net zo enthousiast geworden als ABBA toen zij dit liedje schreven en ga jij je dromen achterna naar het prachtige Griekenland? Met de informatie hierboven weet je nu iets meer wat je kan verwachten als je gaat werken in Griekenland. Een ding is zeker: je gaat je in ieder geval niet snel vervelen in dit mooie land!

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.