STUDENTJOB BLOG

Of je nu nog studeert, op zoek bent naar een baan of al een tijdje aan het werk bent, het is en blijft belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen in je leven. Niet alleen om nieuwe kennis en prikkels op te blijven doen, maar ook om bij te blijven in de steeds sneller gaande ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in de samenleving. Zo zie je bijvoorbeeld dat sinds de corona-crisis nu alles opeens digitaal gaat. Dit vraagt om aanpassingsvermogen, creativiteit en digitale kennis. Benut dit moment om juist nu hiermee te gaan experimenteren en jezelf te verdiepen in digitale middelen en mogelijkheden.

Zoals wij nu ook doen bij Jobon, de landelijke community voor werkzoekenden. Normaal gesproken organiseren onze vrijwilligers dagelijks trainingen en workshops op het gebied van onder meer solliciteren, ondernemerschap, personal branding en coaching op locatie. Gastsprekers delen hier hun kennis en deelnemers profiteren tevens van elkaars ervaringen, talenten en netwerk. Maar sinds de corona-crisis zijn wij volledig online gegaan met JobOn-Air. Dit biedt onze vrijwilligers en trainers extra kansen. Zeker onze vrijwilligers, die zelf werkzoekend zijn en nu ook ervaring opdoen in het online faciliteren van workshops en webinars. Meteen en mooie aanvulling op hun cv!

Blijf jezelf continu ontwikkelen
Maar niet alleen in deze tijd is het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen op diverse gebieden, dit is natuurlijk continu het geval. Je kunt bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen in jouw buurt of wijk, zoals het schrijven voor een wijkkrant of het organiseren van een evenement met een aantal vrijwilligers. Natuurlijk kun je ook cursussen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van toneel of theater. Hierin komen facetten als improviseren, samenwerken en nieuwe uitdagingen aangaan naar voren. Daarnaast is het altijd goed trainingen of workshops te volgen die jou verder helpen in je carrière. Zoals het geven van een goede pitch of het creëren van een sterk LinkedIn profiel. Maar ook onderwerpen als timemanagement, het vinden van de baan die bij je past of het ontdekken van jouw kernkwaliteiten.

Wat doe jij om jezelf te ontwikkelen en inspireren?
We zijn benieuwd hoe jij dit ziet en wat jij al doet op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Zeker als je gaat solliciteren wordt hier vaak onbewust naar gevraagd. Om jou verder te helpen en te inspireren, nodigen we je graag uit ons aanbod eens te bekijken. Momenteel organiseren we samen met onze vrijwilligers gemiddeld 3 webinars en online workshops per dag met aansprekende gastsprekers over uiteenlopende thema’s. Zoals het maken van de juiste loopbaankeuze, laat je netwerk voor jou werken of pak het podium. Iedereen, werkzoekend of niet, is welkom om zoveel mogelijk webinars en online trainingen te volgen. Dus bekijk waar jij behoefte aan hebt en investeer in jezelf, je bent het waard! 

Over JobOn
JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Deelnemers werken hierbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk, vergroten hun vaardigheden en versterken elkaar. Om iedereen thuis te blijven inspireren is JobOn sinds de corona-crisis volledig online gegaan met JobOn-Air.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.