STUDENTJOB BLOG

Zit je nu ook alleen maar thuis en weet je niet meer wat je moet of kan doen? Gelukkig ben je niet de enige. Momenteel zit bijna de hele wereld in quarantaine. Daarbovenop komt ook nog ‘social distancing’ waar we allemaal aan moeten deelnemen. Het zijn moeilijke tijden voor velen, vooral als je moet beseffen dat de 1,5 meter samenleving ons nieuwe ‘normaal’ zal zijn. Gelukkig zijn er talloze manieren om je verveling te verslaan en verbonden te blijven met je vrienden. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

vrouw

Begin aan een nieuwe hobby!
Nu is de perfecte tijd om een nieuwe hobby te vinden of te verkennen. We zitten veel thuis met vaak niet veel te doen. Denk aan koken! In quarantaine moet je natuurlijk ook gewoon eten, dus waarom zou je niet nieuwe recepten uitproberen? Heb je meer inspiratie nodig? Bekijk dan de dagelijkse livestreams van deze chef met een Michelin-ster. Verder zijn er genoeg video’s op YouTube om te leren koken! 

Blijf verbonden met je vrienden door te videochatten!
Hoewel je nu geen verjaardagen meer kan vieren met uitbundige feestjes, kan je nog wel platformen zoals Zoom en Google Hangout gebruiken om met je familie en vrienden in contact te blijven. Naast in contact blijven met je vrienden en familie is het ook mogelijk om nieuwe mensen te ontmoeten en te daten in deze tijden. Zo heb je Chrome extensies waarmee je samen films kunt kijken, zoals Netflix Party en Metastream. Daarnaast kan je samen een drankje doen terwijl je videochat, samen een recept volgen of een online game spelen. 

Houd jezelf fysiek bezig!
Omdat we momenteel veel thuis zitten is het belangrijk om te blijven bewegen. Al is dit de trap op en af lopen, een rondje om het park rennen of meedoen aan een online sportles, het hangt allemaal af van jou. Ben je niet een sporter maar wil je wel graag in beweging blijven? Neem dan rustig een wandeling in het park. Wil je leren om thuis effectief te sporten? Neem dan bijvoorbeeld een kijkje in de Basic-Fit app, waar ze oefeningen en trainingsschema’s voor thuis aanbieden. Zoals bij alle quarantaine-activiteiten gaat het vooral om matiging. 

Neem virtuele tours!
Veel musea bieden nu virtuele tours aan. Zo heeft het Rijksmuseum verschillende opties om hun meesterwerken te ontdekken d.m.v. een virtuele tour, kennis te maken met de favoriete kunstwerken van conservatoren of om deel te nemen aan de Grote Rijksmuseum PubQuiz met je vrienden! Verder kan je op het YouTube kanaal van het Stedelijk Museum verschillende mini-documentaires en video’s over de collectie bekijken, en naar podcasts en audiotours luisteren.

Doe wat creatiefs!
Ja ja, hier is het laatste puntje dan: doe wat creatiefs! Misschien denk je helemaal niet dat je een creatief persoon bent. Dat kan, maar creatief zijn kan bestaan uit veel verschillende activiteiten. Zo kun je schilderen, tekenen, knutselen, muziek maken, dansen of je hele huis of kamer opnieuw inrichten! 

Conclusie
Kortom, het is belangrijk om lief te zijn tegen jezelf tijdens deze moeilijke tijden. Vaak proberen we om zo productief mogelijk te zijn en vergeven we onszelf niet genoeg voor de momenten dat we niet productief bezig zijn. Geef jezelf ook de ruimte om niks te doen en uit te rusten! 

 

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.