STUDENTJOB BLOG

studiefinanciering Amerika

Eerlijk is eerlijk: de kosten van studeren in Amerika kunnen flink oplopen. Waar je in Nederland in de meeste gevallen overal dezelfde prijs betaalt voor een studie, verschilt de prijs in Amerika per universiteit. Zo kan de prijs van een Ivy League school oplopen tot zo’n $60.000 per jaar, maar vind je ook colleges met een tuition fee van rond de $5.000 per jaar. Deze prijs is echter niet alleen voor je colleges, in de meeste gevallen zitten hier ook je kost en inwoning bij inbegrepen. Je kunt tijdens je studie in Amerika moeilijk thuis blijven wonen, dus meestal is verblijven in een dorm de meest logische oplossing. De kosten van studeren in Amerika lopen dus enorm uiteen, maar kunnen wel een grote invloed hebben op de keuze van jouw universiteit. Gelukkig zijn er verschillende opties betreffende studiefinanciering, die de kosten van studeren in Amerika een beetje kunnen verzachten.

Begin alvast met sparen voor je studie

Wil je in de toekomst naar het buitenland voor je studie of stage? Dan is het handig om wat spaargeld te hebben. Heb je nog geen bijbaan? No worries, want bij StudentJob hebben we verschillende jobs voor jou. Schrijf je in, en vind binnen no time een bijbaan

   

 

Studiefinanciering voor een studie in Amerika

Om de kosten van studeren in Amerika te betalen, kun je in sommige gevallen studiefinanciering aanvragen in Nederland. Dit gaat via Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Om recht te hebben op op deze financiering moet je aan een aantal voorwaarden voldoen, waaronder:

  • De instelling/opleiding is officieel erkend;
  • De opleiding kan vergeleken worden met een afgeronde Nederlandse hoger onderwijs opleiding (associate degree-, bachelor- en masteropleidingen);
  • Je krijgt geen studiefinanciering van een buitenlandse overheid;
  • Van de afgelopen zes jaar heb je er drie officieel in Nederland gewoond.

Voor de officiële eisen en voorwaarden van studiefinanciering in Amerika en andere informatie over hoe je de kosten van studeren in Amerika kunt opvangen, kun je terecht op de website van DUO.

Een studiebeurs aanvragen voor Amerika

Er zijn naast de standaard studiefinanciering nog een aantal verschillende manieren om de kosten van studeren in Amerika op te vangen. Zo kun je verschillende studiebeurzen aanvragen voor je studie in Amerika. Er zijn talloze beurzen beschikbaar, vaak opgezet door bedrijven of individuen die studenten willen helpen met de kosten van studeren in Amerika. De beurzen verschillen in bedragen en voorwaarden. Zo maak je kans op bepaalde beurzen als je bijvoorbeeld goede cijfers haalt, kun je een beurs aanvragen op basis van je sportprestaties of misschien zelfs je creatieve skills gebruiken om een beurs te verkrijgen. Wat je precies moet doen om kans te maken op het bedrag, verschilt ook per beurs. Soms is het zo simpel als het schrijven van een motivatiebrief, maar het kan ook zijn dat je een interview moet afleggen of een bewijs van Engelse taalvaardigheid moet behalen. Je kunt meerdere beurzen gebruiken om de kosten van studeren in Amerika op te vangen, maar hoeveel geld dit kan schelen hangt af van hoeveel beurzen je uiteindelijk krijgt.

Wat zijn de kosten van emigreren naar Amerika

You got the message: de kosten van studeren in Amerika kunnen flink oplopen. Maar, gelukkig zijn er verschillende manieren die jou kunnen helpen je droom te financieren. Naast de kosten van de studie zelf, moet je ook rekening houden met de andere kosten van het emigreren naar Amerika. Denk hierbij aan onder andere vliegtickets, hotelkosten voor familie die mee komt en andere kosten die komen kijken bij verhuizen. Het is dus geen slecht idee om vast te gaan sparen voor de kosten van jouw studie in Amerika. Maar voordat je te veel gaat stressen over de financiën, vergeet niet: you can’t put a price on happiness.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.